"Leonardo na ramenima saigrača"
"Leonardo na ramenima saigrača"

Crno-beli heroj Leonardo: Verujte mi, sanjao sam ovaj gol, za ovo se živi!

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.09.16. | 20:52

Velika radost u svlačionici Partizana posle pobede u 152. večitom derbiju

Leonardo na ramenima saigračaUvek se stranac dočeka sa skepsom. Posebno kad se rano ispadne u Evropi. Ali svi oni koji urade ono što je večeras učinio Leonardo, zauvek ostaju u istoriji kluba. Gol u večitom derbiju. Pa još za pobedu. u 89. minutu. Brazilac je za sva vremena kupio crno-bele navijače.
"Mnogo sam srećan. Ovo je moj prvi derbi, prva velika utakmica za Partizan i odmah pobeda. Još na ovakav način?! Osećaj je fenomenalan. Još ne mogu da verujem da smo ovako pobedili. Verujte mi da sam od trenutka kad sam potpisao za Partizan sanjao da baš ovako, golom u poslednjim trenucima, rešavam veliku utakmicu", bile su prve impresije emotivnog Leonarda.

Ambijent večitog derbija sigurno je doprineo toj razneženosti.
"Fenomenalno sam se osećao na terenu. Nisam mogao da pretpostavim da će biti ovako i da te ta energija sa tribina pokreće ceo meč, a nas su grobari nosili sa tribina. Izvanredno je bilo igati u ovakvoj atmosferi. Za ovako nešto se živi. Za ovakve stvari se igra fudbal. Pobedu posvećujem svima. Navjačima, ljudima iz kluba i mojoj porodici".

Izabrane vesti

Ipak, nije sve bilo ni po Leonarodvoj volji. Na pitanje kako ocenjuje svoj konkretno učinak kaže...
"Pa, i nije to baš bilo dobre. Može i dosta bolje. Nisam zadovoljan kako sam odigrao, ali sam dao taj gol za pobedu, a to se računa. U igračkom smislu, ipak, mogu dosta bolje".

Poznato je i da se Brazilac zbog istog jezika druži sa kolegom iz Crvene zvezde Ugom Vijeirom, pa je prisutne novinare interesovalo i da li su i šta pričali uoči utakmice?
"Ne, nismo razgovarali prethodnih dana. Namerno nismo da se ne bi dotakli teme derbija. Aali sad kad se sve završilo imam šta da mu kažem".

Desni bek Miroslav Vulićević, koji je igrao prvi derbi u ulozi kapitena, pohvalio je šefa struke Marka Nikolića na tome što je još jednom pokazao da zna kako da postavi igru za ovakve utakmice.
"Fudbal se igra 90 plus minuta, a mi smo izgleda specijalisti za tah plus a-ha-ha. Naravno da je slađe kad se na ovakav način pobedi utakmica, posebno večiti rival. Smatram da smo bili za nijansu bolji od Crvene zvezde, jer smo diktirali ritam i zasluženo pobedili".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMiroslav VulićevićLeonardo da Silva Souza152. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara