Rafael Benitez
Rafael Benitez

Čuješ li ovo, Mitroviću? Jednom ga je Real prevario, sad će Vest Hem probati opet - Rafa Benitez

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.05.18. | 10:51

Ideja za novog trenera u Londonu

Pisalo se te 2015. da je jako blizu. Ali se onda u celu priču uključio Real i ostavio čelnike Vest Hema - a i sve ostale ljubitelje fudbala - da se češu po glavi i pitaju: otkud sad ovo? Rafael Benitez je završio na stadionu “Santjago Bernabeu”. Ništa tu nisu mogli Čekićari. Ne bi mogli ni mnogo veći klubovi. Protiv Kraljevskog kluba se jednostavno ne može. Međutim, sada su se možda kockice posložile, pa sledi novi pokušaj dovođenja španskog stratega u Vest Hem.

Informaciju donosi Skaj, koji piše da su Čekićari baš Beniteza identifikovali kao mogućeg naslednika Dejvida Mojesa. Sa njim nije produžen ugovor iako je ispunio zadatak i klub ostavio u ligi.

Izabrane vesti

Njukasl je imao isti cilj i ostvario ga mnogo lakše. Ali, Benitez nije zadovoljan na Sent Džejms Parku pošto gazda kluba Majk Ešli uporno odbija da uloži novac u pojačanja sve nadajući se da će se naći zainteresovani kupac da ga reši muka.

Sa druge strane, jedan od akcionara Vest Hema Dejvid Salivan je u dobrim odnosima sa Benitezom, a kako se može čuti u njegovom ugovoru sa Njukaslom  postoji otkupna klauzula u visini od 6.000.000 funti (nešto manje od 7.000.000 evra) što nije nepremostiva prepreka za nijednog premijerligaša. Druga je stvar što Rafa traži i garancije da će klub uložiti u ekipu. Mnogo.

Skaj Sport piše da je Vest Hem kontaktirao i bivšeg trenera Mančester Sitija Manuela Pelegrinija, ali da je tu zahtev za platom nepremostiva prepreka. Opcija je i Šahtjorov Paulo Fonseka, koga bi rado videli i neki italijanski klubovi.

Iz ugla srpskih ljubitelja fudbala, Benitezov dolazak bi bio najzanimljiviji. Jer onda bi Aleksandar Mitrović možda mogao da dobije i pravu šansu u Njukaslu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rafa BenitezLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara