"Redmond slavi pobednički gol"
"Redmond slavi pobednički gol"

Da li je Klavan štoper za Liverpul? Redmond je rekao: „Dečko, mora to bolje“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.17. | 22:35

Crveni poraženi na gostovanju Sautemptonu u prvom meču polufinala Liga kupa Engleske (0:1), vratio se Kutinjo

Redmond slavi pobednički golPre skoro godinu dana dali su im šest komada na Sent Mericu. Večeras nijedan. Štaviše, ako 25. januara na svom Enfildu ne „uvale“ bar dva mogu fudbaleri Liverpula da se pozdrave sa peharom Liga kupa. Prva šansa da uzmu trofej ove sezone polako im klizi iz ruku, jer ih je u prvom meču polufinala tukao Sautempton - 0:1.

Oduka je pala u 20. minutu. Nejtan Redmond, jedan od najskupljih pojačanja u istoriji Svetaca (13.500.000 evra), smireno je reagovao na pas oporavljenog Džeja Rodrigeza i završio akciju koju je započeo Dušan Tadić. Ruku na srce, pomogao mu je očajnom intervencijom estonski štoper Ragnan Klavan, promašivši loptu, posle čega je nekadašnji špic Noriča samo rutinski matirao Lorisa Karijusa.

Izabrane vesti

Redmondov gol, kojim je okončao niz od čak 15 utakmica na kojima nije pogodio za Sautempton, skinuo je njemu pritisak s leđa i prebacio ga na fudbalere Liverpula, ali oni večeras nisu s njim uspeli da se nose. Nije bilo žara, nije bilo ideje, nije bilo atraktivnosti, a ni nekih izrazitih prilika. Ekipa Jirgena Klopa se pošteno mučila da stvori šansu, Danijel Stardiž je bio uglavnom odsečen od kolega, Roberto Firmino jeste imao dve prilike, ali bi pošteno bilo konstatovati da je domaćin bio bliži drugom golu, nego Crveni izjednčenju. Zicer je najpre imao Sedrik, a čak je Redmond deset minuta pre kraja, posle još jednog Klavanovog kiksa, pogodio prečku.

Kutinjo u razgovoru sa KlopomIako nije postigao gol, Džej Rodrigez je pošteno namučio odbranu Liverpula, koji osim golmana skoro da nije menjao prvi tim, iako ga u nedelju očekuje veliki derbi sa Mančester junajtedom. Jedina povoljna okolnost sa ovog gostovanja po slavni klub je što se u sastav vratio Felipe Kutinjo (prvi put posle povrede zarađene 26. novembra protiv Sanderlenda), pa će Brazilac izvesno biti spreman za gostovanje na Old Trafordu.

LIGA KUP ENGLESKE - POLUFINALE:

Utorak:

Mančester junajted - Hal 2:0 (0:0)
/Mata 56, Felaini 87/

Sreda:

Sautempton - Liverpul 1:0 (1:0)
/Redmond 20/

(FOTO: Action images)


tagovi

SautemptonPremijer ligaNejtan RedmondLiverpulLiga kup EngleskeFilipe KutinjoEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara