{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Nekada jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera se nedavno rastao sa poljskom Lehijom, danas je potpisao ugovor na tri i po godine sa Sent Galenom
Danijel Aleksić u Švajcarskoj u novom pokušaju da oživi karijeru
""

Danijel Aleksić je započeo novu epizodu u karijeri koja je krenula nizbrdo. Nekada jedan od najtalentrovanijih srpskih fudbalera, koji je kao 17-godišnjak bio želja velikana poput Arsenala i Ajaksa, nikada nije ostvario karijeru kakva mu se predviđala. Odlaskom iz Vojvodine u Đenovu je krenuo sunovrat tada perspektivnog napadača.

U Italiji je za pola godine proveo na terenu samo dva minuta. Počele su pozajmice i selidbe, od Grojter Firta preko Sent Etjena, Arla do poljske Lehije gde je jedno vreme bio prebačen u B tim. Nedavno je poljski klub raskinuo ugovor sa Aleksićem i dao mu odrešene ruke u izboru novog kluba. Na kraju je 23-godišnji Srbin završio u švajcarskom prvoligašu Sent Galenu sa kojim je potpisao ugovor na tri i po godine.
„Danijel je perspektivan igrač. Brz je, ima dobru tehniku i dobru završnicu. Kada je bio mlađi smatrali su ga za jednog od najtalentovanijih igrača u njegovoj zemlji. Pokazao je kvalitet na treninzima i kada shvati koliko je Sent Galen dobra prilika, siguran sam da ćemo imati velike koristi od njega“, rekao je Sent Galenov trener, Džef Sajben.

Aleksić je u prethodnih pet godina odigrao samo 26 zvaničnih utakmica i postigao dva gola. Ni u jednom klubu nije bio standardan, a iako ima samo 23 godine prelazak u Švajcarsku mu je jedna od poslednjih šansi da spasi karijeru. 

FOTO: (www.fcsg.ch)

Najnovije vesti


×