""
""

Dejo Savićević: Juventusu pomažu sudije

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.04.14. | 19:55

Legendarni as Milana ne sumnja da je Stara dama ima najkvalitetniji tim u Seriji A, ali i ističe da je bilo vetra u leđa od strane arbitara

Juventus će po svemu sudeći upisati i treću uzastopnu titulu u Seriji A, iako je Roma igrala sjajno i na početku sezone vezala 11 pobeda, a trenutno ima niz od devet uzastopnih prvenstvenih trijumfa. Vrlo je verovatno da ni takve igre neće biti dovoljne Vučici da svrgne Staru damu sa trona.

Izabrane vesti

Međutim, Juventusove pobede i trofeje često prate i sumnje u pomoć sudija slavnom klubu iz Torina. I ove sezone je bilo nekoliko kontroverznih situacija u kojima su arbitri najčešće grešili na štetu Juventusovih rivala, a o tome je nedavno pričao i Romin trener Rudi Garsija. Kasnije mu je kolega sa suprotone strane Antonio Konte odgovorio žestoko u svom stilu, a danas je u izjavi za jedan italijanski radio program, proslavljeni as Dejan Savićević takođe pričao o uticaju sudijskih grešaka u korist Stare dame.

Nekadašnji as rivalskog Milana ne sumnja u Juventusove kvalitete, ali i ističe da je bilo vetra u leđa od strane ljudi s pištaljkama.
“Juventus je poslednjih godina jači od svih rivala u Seriji A, pobeđivali bi svakako, ali je ove godine u prvenstvu imao vetar u leđa od strane sudija.  Delom i zahvaljujući tome se već posle deset kola znalo ko će biti prvak. Slažem se sa Rominim trenerom Garsijom koji je rekao da Juventus protežiraju sudije. Svejedno bi bili šampioni, ali imali su i pomoć arbitara.”

O situaciji u svom nekadašnjem klubu Milanu gde važi za ejdnu od najvećih legendi, popularni Genije je rekao:
“Milan se muči, što je i normalno s obzirom da je došlo do promene trenera usred sezone. Mislim da Sedorf dobro radi, ali je imao problema sa povređenim igračima, kao i nedostatkom fudbalera vrhunske klase, što nije bio slučaj u vreme kada sam ja igrao u Milanu. Mislim da je Milan pogrešio što nije otpustio Alegrija još prošlog leta. Treba razumeti koji su realni dometi kluba, a što se igračkog kadra tiče, da se ja pitam, otkupio bih ugovore Ramija i Tarabta”, rekao je Savićević

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ARomaMilanJuventusItalijaEvropaDejan Savićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara