""
""

Derbi je to: Bomba, makazice, dve povrede u 25 minuta, pa presuda bivšeg sina! Navijači Ajaksa će da polude (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.12.16. | 18:49

PSV treću sezonu uzastopno odoleo na Amsterdam areni - 1:1

Nije dobro navijačima Ajaksa. Dvaput je PSV tukao njjihove miljenike na Amsterdam areni u poslednje dve sezone. Plus, u završnom kolu prošle im je preoteo već viđenu šampionsku krunu. A onda im je završnom meču holandskog fudbala za 2016. godinu odoleo u derbiju i sačuvao kakve-takve šanse da odbrani titulu. Još je bitnije što je na tom putu usporio velikog rivala - 1:1.

Da sve bude gore po pristalice Kopljanika dva boda im je iz džepa izbio njihov bivši miljenik. Sem de Jong. Devet minuta pre kraja rezervni vezista sastava iz Ajndhovena doneo je svom timu bod i šokirao 51.998 gledalaca pripremljenih za slavlje.

Izabrane vesti

Čak se ono činilo relalnim, jer se Ajaks tokom meča izborio sa gomilom nevolja i mirne duše se može konstatovati da je prava sportska nesreća što nije slavio. Iz svih oružja navalio je tim Petera Boša ka golu rivala, stvarao šanse, nisu ga omele povrede ponajboljih igrača El Gazija i prvog strelca ekipe Dolberga, koji su još sredinom prvog poluvremena morali van terena i samo se čekalo kad će Džeron Zut da kapitulira. Branio je PSV-ov golman u prvom delu sjajne šanse rezerviste Kaseira i Zijeha, jednostavno bio najbolji pojedinac svog tima, u kome se grubim startovima, tako tipičnim za derbi, istakao Meksikanac Gvadrado.

Samo, nije ni Zut svemoguć, početkom drugog poluvremena matirao ga je kapiten Ajaksa Davi Klasen. Dotad je ponašanjem i igrom opravdao to što nosi traku oko leve mišice, a onda je pokazao da u desnoj nozi ima top. Pravo je čudo kako mreža iza Zutovih leđa nije izgorela, jer s eto ćule zarilo u ćošak i, delovalo je, najavlo trijumf Ajaksa.

Iako je domaćin na krilima vođstva kreirao još dve šanse, PSV je strpljivo gradio akcije, vrebajući priliku za izjednačenja. U 57. minutu Luk de Jong je izveo jedan od lepših poteza utakmice, makazicama pucao i taman kad su gostujući navijači poskočili sa stolica, isprečio se Andre Onana, spasivši svoj tim.

U narednom minutu trener PSV-a, Filip Koku napravio je ključnu izmenu. Umesto Gvadrada poslao je na teren Sema de Jonga, a vezista koji je sedam sezona proveo u Ajasku i sa njim osvojio četiri titule zaledio navijače koji su mu nekad aplauduirali, iskoristivši slabo postavljanje Davija Klasena. Bivši prvotimac Njukasla pokazao je džentlmenske manire i nije slavio izjednačenje.

Ovom ishodu najviše se obradovao Fajenord. Tim iz Roterdama završio je prvi deo sezone na liderskoj poziciji i sad ima pet bodiova više od Ajaksa i osam od PSV-a, što je vrlo lepa zaliha uoči praznika. Holandsko prvenstvo nastavlja se 13. januara.

EREDIVIZIJA – 17. KOLO

Petak:

Viljem – Herenven 2:1 (1:1)
/Sol 15, 58 – Herkens 24. penal/

Subota:

Roda – Utreht 0:0

Fajenord – Vitese 3:1 (1:1)
/Elija 15, Berguis 42, 57 – Tigaduini 24/

Tvente – AZ Alkmar 1:2 (0:0)
/Unal 68 - Veghorst 46, Bijen 90+2 ag/

Nedelja:

Ekscelzior – NEC Najmehen 2:2 (1:1)
/Elbers 11, Karami 49 - Grot 41, Dumić/

Den Hag - Sparta 1:0 (0:0)
/Beker 57/

Groningen – GA Igls 1:1 (1:0)
/Mahi 20 - Antonia 31/

Herakles - Cvole 3:0 (1:0)
/Armenteros 17 pen, Vermej 78, Van Migem 81/

Ajaks – PSV Ajndhoven 1:1 (0:0)
/Klasen 48 - Sim de Jong 81/


tagovi

AjaksDavi KlasenEredivizijaEvropaHolandijaPSV AjndhovenSim de Jong

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara