Dijego Inzagi Kosta

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.06.18. | 22:58

On ne bi imao sreću, on bi nekako izazvao sreću, nagazio joj na nogu, udario je laktom pa bi ova morala da mu se povinuje, htela - ne htela

Čuli ste možda onaj vic o tome kako bi smak sveta preživeli samo Donald Tramp, Vladimir Putin... i Pipo Inzagi jer bi imao sreće? E pa, dodaćemo tu večeras i Dijega Kostu. On ne bi imao sreću, on bi nekako izazvao sreću, nagazio joj na nogu, udario je laktom pa bi ova morala da mu se povinuje, htela - ne htela.

Neke slične metode imao je večeras Dijego u sudaru s Iranom i u onom 54. minutu kada je želeo da predribla protivničog igrača, a onda je posle karambola samo trebalo da otrči ka korneru i proslavi gol za pobedu od 1:0.

Izabrane vesti

Gledasmo mnoge napade, Iran je imao i stopostotne šanse, letele su lopte oko gola De Hee, nijedna nije htela u mrežu, a Dijego Kosta na drugoj strani hoće da predribla igrača i postigne gol jer ga je lopta pogodila u koleno druge noge? 

Sreća, nesreća, karma, znanje, umeće? Zovite to kako hoćete. On to ima i zato je poseban.

Oni koji su pratili situaciju oko reprezentacije Španije pred samo prvenstvo mogli su da znaju da je najveća debata bila ko će u redovima Furije igrati na poziciji "devetke". Dijego Kosta jeste bio najveći favorit, ali se Jago Aspas kroz prijateljske utakmice znantno nametnuo. Tu je i Rodrigo iz Valensije.

Ipak, posle prve utakmice i ona dva gola bilo je jasno - Dijego Kosta je taj. Večeras je ta potvrda još snažnija. Furija ima mnogo problema, nismo navikli da je gledamo da se ovako muči protiv ekipa poput Irana, ali ima i Kostu koji će dati gol ovako ili onako. Taj kvalitet je može dovesti daleko. Možda i do samog finala, recimo protiv Brazila što je ishod koji Kosta najviše priželjkuje po sopstvenom priznanju. Razlozi su očigledni.

Dijego pogađa redovno - ili na znanje, ili na neku inzagijevsku foru kao večeras.
"Imao sam malo sreće kod gola, ali sam srećan što sam pogodio jer je bila tesna utakmica. Veoma je važno da smo pobedili", rekao je Kosta posle meča.

Naravno, on ne bi bio to što jeste da nije imao i jednu kontroverznu situaciju sa gaženjem (ili ne?) golmana Irana Beiravanda.
"Smiren sam zato što ima mnogo kamera i siguran sam da nisam uradio ništa loše", rekao je Španac u svom stilu.

Kako bilo, Kosta je sa ovim pogotkom izbio na drugo mesto liste strelaca na dosadašnjem delu šampionata. Ispred je samo Kristijano Ronaldo sa golom više, a iza su Hari Kejn i Romelu Lukaku koji imaju po meč manje i gol manje.

Španija je prva na tabeli grupe ispred Portugalije koja ima isti broj poena, ali i gol-razliku. Portugalci imaju Ronalda, a Španci Kostu. I to ih za sada drži tu gde jesu.

Kada igra Kosta, zabave nikada dosta! A ni golova...

Najbolji strelci dosadašnjeg dela Svetskog prvenstva

Kristijano Ronaldo, Portugalija (4)
Denis Čerišev, Rusija (3)
Dijego Kosta, Španija (3)
Hari Kejn, Engleska (2) 
Romelu Lukaku, Belgija (2)

Foto: Action images


tagovi

Rusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara