"Jovičić na rukama saigrača"
"Jovičić na rukama saigrača"

Dođe mi da izađem sutra na teren s ovom čizmom!

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.09.17. | 16:26

„Ali ne smem da žurim s povratkom, biće evropskog fudbala i na proleće na Marakani, poručuje Branko Jovičić

Jovičić na rukama saigrača

Letnja bajka Branka Jovičića prekinuta je na najgori mogući način - teškom povredom metatarzalne kosti stopala koja ga je odvojila od terena na nekoliko meseci. A ta bajka bila je toliko lepa da je fudbaler pristigao iz Amkara, za kojeg je do ovog leta u Srbiji retko ko i znao, zaslužio da se nađe na transparentu koji su Zvezdini navijači raširili na meču s Radnikom u Surdulici: „Branko, čekamo te da opet kao lav se boriš“. A to se ne događa često. Baš naprotiv.

Izabrane vesti

Dok se sa medicinskom čizmom na nozi oporavlja posle operacije od Kataru, Branko gori od nestrpljenja. I da se što pre vrati na teren, i da konačno počne ta Liga Evrope.
„Nestrpljiv sam kao da ću da igram. A biće mi mnogo teže na tribinama nego da sam na terenu, ne znamo kako sam preživeo one dve utakmice s Krasnodarom. Dođe mi da istrčim s ovom čizmom na teren“, kaže Jovičić za MOZZART Sport.

MOZZART KVOTE
Crvena zvezda - BATE Borisov
Četvrtak, 21.05

Upravo pred taj dvomeč s ruskim klubom nemali broj navijača smatrao je da će izostanak Jovičića, koji je preorao teren(e) protiv Sparte iz Praga, biti nenadoknadiv gubitak za tim Vladana Milojevića.
„Verovao sam da prolazimo, zaista. Jednostavno, tako smo se dobro uklopili, tako je dobra atmosfera, da mi je neki unutrašnji osećaj govorio da sigurno idemo u Ligu Evrope. A što se borbenosti tiče, ja sam i prilikom dolaska govorio da mi je to glavna karakteristika. Vidite da nisam slagao, a-ha-ha... Ostalo mi je još da potvrdim još nešto što sam pričao, da imam dobar šut, da umem da dam gol sa distance, ali to kad se vratim, morao sam nešto da ostavim i za kasnije.“

Vredan rad u teretani i čizma na nozi

Četvrtak, 21.05. Zvezda posle 10 godina u takmičenju po grupama u Evropi. Dolazi BATE, neprikosnoveni vladar Belorusije, i ekipa koja ima mnogo više iskustva u evropskim okvirima od Zvezde.
„Kad smo izvukli Spartu bilo je - e, gotovi smo, gde baš njih... Kad smo izvukli Krasnodar bilo je - e, samo njih da smo izbegli... Izbacili smo i jedne i druge. Ne zanima nas ko koliko košta, koliko je veći njihov budžet i slične stvari. Izađeš na terem, boriš se, kao što kažu Delije, kao lav, i ideš da pobediš. Ova ekipa će tako da igra i u četvrtak, i kasnije, protiv Arsenala i Kelna. To je pravi pristup, taj pristup daje rezultate.“

MOZZARTOVI BET SPECIJALI: 
Zvezda i Partizan u Ligi Evrope i Zvezda vs Partizan u Ligi Evrope

Nema dilemu Jovičić da će svaki od njegovih saigrača „poginuti“ da pobedi.
„Kad čuješ da iza sebe imaš punu Marakanu, kad čuješ taj huk sa Severa, da svi ti ljudi traže od tebe da samo daš maksimum, ne vidim drugu opciju nego da jurneš na rivala svom snagom. A trener Milojević je tu da kanališe tu energiju, pokazao je da ume to da radi. Verujem u pobedu protiv BATE-a, i verujem da ćemo proći grupu.“

U tom poduhvatu, veruju mnogi, neophodno je i da se Branko stavi na raspolaganje Vladanu Milojeviću.
„Najveća greška koju povređen igrač može da napravi jeste da se vrati prerano. Zato neću da žurim i obećavam kad ću biti spreman. Slušam lekare, trenutno je na desnoj nozi medicinska čizma, koja čuva stopalo od napora, a kad je skinem, krećem s laganim treninzima. Nadam se da ću se vratiti da pomognem timu u drugom delu jeseni, da uhvatim utakmice u grupi, ali ako to ne bude moguće, nema veze, igraće se evropski fudbal na Marakani i na proleće“, veliki optimista je Branko Jovičić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Branko JovičićFK Crvena zvezdaLiga EvropeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara