Donarumine “žrtve“: Rajola proteran, ali šta ćemo sa njegovim igračima u Milanu?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Nije samo mladi golman u pitanju...
Donarumine “žrtve“: Rajola proteran, ali šta ćemo sa njegovim igračima u Milanu?
"Đakomo Bonaventura"

Italijani imaju običaj da kažu: visok napon! I zaista, poslednjih dana varnice sevaju kad čelnici Milana sednu za isto sto sa kontroverznim menadžerom Minom Rajolom, koji je na dobrom putu da im otme najsjajniji dragulj u visu Đanluiđija Donarume. A iako su prebogati Kinezi, novi vlasnici Rosonera, rešeni da uzvrate time što će Donarumu poslati na tribine do isteka ugovora narednog leta, jasno je da time neće biti stavljena tačka na celu priču.

Sukob sa Rajolom prosto otvara više pitanja. Jedno je već sada dobilo odgovor: Ne, Rajola ubuduće neće dovoditi igrače u Milan. Ko bude potpisao ugovor sa njim, potpisaće sebi i ispisnicu. Ali nisu baš ni Rosoneri u poziciji da seku preko kolena Jer trenutno u timu Vičenca Montele igraju dvojica Rajolina igrača, a oni zaista nemaju nikakve veze sa celom ovom pričom oko već izvedenog odlaska Donarume.

Reč je o Đakomu Bonaventuri i Injasiju Abateu, koji je tu već punih osam godina. Milanovi direktori Marko Fasone i Masimilijano Mirabeli već su odlučili: klub se Rajoli neće svetiti preko Bonaventurine i Abateove grbače. I jedan i drug ostaju u klubu. I u Montelinom planovima. Abate bi trebalo da bude prva alternativa Andrei Konteu kad dođe iz Atalante, Bonaventura bi mogao i do prve postave, ali to će umnogome zavisiti i od rezultata u finišu prelaznog roka.

Dakle, Abate i Bonaventura nemaju razloga za brigu. Barem za sada, neće biti stavljeni na transfer listu. Ali naravno sa Rajolom se nikad ne zna, a ako opet “poludi“ uprava Rosonera bi mogla da promeni mišljenje.

Ono što se sigurno neće promeniti bar u skorije vreme: Abate i Bonaventura biće poslednji Rajolini igrači u Milanu. Donaruma je već precrtan.

(FOTO: Action Images)

×