Još malo o zanimljivoj investiciji Milionera...
/ Izvor: mozzartsport.com
Dortmund nije kupio brdo zbog špijuna, nego zbog lepog pogleda
"Briga manje za Tuhela"

Borusija iz Dortmunda je u krizi rezultata, a probleme trenera Tomasa Tuhela probala je da reši zanimljivom kupovinom. Ali, ne radi se o kupovini pojačanja, već brda!?

Da, dobro ste pročitali, za 326.900 evra Milioneri su kupili takozvano Brdo špijuna, zemljište koje se nalazi tik pored njihovog trening centra Brakel.

Još tokom ere Jirgena Klopa u klubu je vladalo mišljenje da ih drugi timovi i novinari špijuniraju baš sa tog brda, sa kojeg se pruža lep pogled na pomoćne terene Borusije. Šta sve nisu probali u klubu kako bi rešili problem. Sadili su drveće, podizali ograde, dovodili redare, ali ništa nije pomoglo. 

Čuveno brdo pored trening centra Borusije

Ipak, sada je svemu kraj, iako se klub obavezao da neće promeniti izgled okoline i ukloniti sporno brdo već će samo zabraniti pristup drugima na svom zemljištu.
“I nama je važno kada proučavamo našu igru da imamo lep pogled na teren odatle. Kupili smo ga zbog nas, a ne radi špijuna”, brani se sportski driektor Mihael Cork.

Ipak, svi su provalili u čemu je fora, a ova kretkoročna investicija trebalo bi da donese mir Milionerima pored odlučujuće okršaje u Bundesligi i Ligi šampiona gde su fudbaleri sa Vestfalena poprilično zaribali u poslednje vreme. 

(FOTO: Action Images)

Najnovije vesti×