""
""

Dortmund upecao kapitalca!

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.17. | 17:39

Da je bio meta znalo se odavno, nove informacije iz Nemačke kažu da je dogovor postignut i da je Mahmud Daud Borusiju izabrao pre Juventusa, Liverpula i Milana...

Priča je stara, govorilo se o takvoj mogućnosti i prethodnih meseci, ali sada je izgleda dogovor postignut! Mahmud Daud, najtalentovaniji kreativni vezista nemačkog fudbala, pojačaće Borusiju iz Dortmunda na leto! Ovu informaciju prenelo je nekoliko nemačkih portala koji se pozivaju na "insajdere iz kluba sa Vestfalena". 

Radi se navodno o čoveku koji je medijima doturio informacije da se u Dortmund vraćaju Nuri Sahin i Šinđi Kagava 2013, odnosno 2014. godine, što bi trebalo da nas ubedi se radi o izvoru od integriteta. 

Izabrane vesti

Daud je u prvom delu sezone bio u tihom ratu sa upravom Menhengladbaha. Koltovi su mu nudili novi, poboljšani ugovor koji 21-godišnji Sirijac nije želeo da prihvati, zbog čega ga je bivši trener Andre Šubert prebacio na klupu. Pošto je dolaskom Ditera Hekinga ponovo zauzeo mesto u startnih 11 navijači su se ponadali da je nesporazum izglađen i da će Menš uspeti da zadrži svog ponajboljeg fudbalera, no od toga, čini se, nema ništa. Pomenuti izvori javljaju da su Daud i njegovi savetnici dogovorili sve lične uslove sa Dortmundom i da se njegov sadašnji klub tu više ništa ne pita, jer prema ugovoru koji mu ističe u leto 2018. stoji da je izlazna klauzula mladog reprezentativca Nemačke u junu 2017. svega 10.000.000 evra.

Dakle, ako su svi ovi podaci tačni, to praktično znači da će Milioneri za simboličnu sumu novca dobiti "desetku" starog kova, jednu od onih retkih zverki u modernom fudbalu. Daud je za sada samo nagovestio kakav bi igrač mogao da postane, a činjenica da su ga prethodnih meseci snimali skauti iz gotovo svakog velikog evropskog kluba (Liverpul, Juventus i Milan najčešće su se pominjali poslednjih dana) svakako govori u prilog tome da je Dortmund upecao pravog kapitalca.   

Sve ovo dodatno dobija na težini ako se zna da Borusija u svojim redovima već ima Julijana Vajgla, još jednog supertalentovanog vezistu, samo drugačijih karakteristika, te da bi po svim poznatim fudbalskim postulatima njih dvojica trebalo da budu savršeno kompatibilni. Pa kada se onda sve zamisli čelnika Milionera pretoče u delo, i Vajgl i Daud "profunkcionišu", moći ćemo neskromno da kažemo da Borusija iz Dortmunda ima najtalentovaniji vezni red na svetu...

(foto: Action Images)  


tagovi

Nemackameđunarodni fudbalMahmud DaudEvropaBundesligaBorusija MenhengladbahBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara