""
""

Džentlmen koji je rastavio Sevilju od Lige Evrope

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.12.16. | 10:39

Trostruki uzastopni pobednik ovog takmičenja neće moći da brani trofej zbog obaveza u Ligi šampiona

Bili su redovni osvajači Lige Evrope (trostruki uzastopni), delovalo je da je to takmičenje skrojeno za njih, a onda je došao on i sve pokvario!

Izabrane vesti

Šalimo se naravno, ali Argentinmac na klupi Sevilje Horhe Sampaoli zaista ima razloga da blista jer je posle nekoliko godina ponovo omogućio ovom klubu da se nađe u nokaut fazi Lige šampiona. Nakon čak tri sezone Berberi se neće boriti za drugi po jačini trofej UEFA, niti će imati priliku da ga brane kao pobednici.

Očekuje ih osmina finala Lige šampiona, a ime rivala saznaće kao i ostali u ponedeljak posle žreba koji je zakazan tačno u podne. Jedno je sigurno, ambiciozni Argentinac čiji je tim bio drugi u grupi iza Juventusa, ne želi da se zaustavi.
"Morali smo ranije da se kvalifikujemo u narednu fazu, ali i ovako smo potvrdili kvalitet. Srećan sam zbog toga, ali naš cilj nije samo osmina finala, već da odemo što dalje. Očekuju nas jaki rivali, ipak, siguran sam da ćemo biti konkurentni", poručio je Sampaoli.

Klub iz Andaluzije za protivnika u osmini finala može da dobije Arsenal, Napoli, Monako, Borusiju Dortmund ili Lester. Ko god da im se zalomi, Sevilja nije bez šansi, mada se čini da su Napoli, Lester i Monako nekako najpoželjniji rivali.
"Ne opterećujem se koga ćemo dobiti. Moj tim je kreiran da igra sa najboljima i takmiči se na vrhunskom nivou", zaključio je Sampaoli koji je zbog suspenzije sa tribina posmatrao sinoćni meč sa Lionom (0:0).

(FOTO: Action Images)


tagovi

Horhe SampaoliLiga EvropeLiga šampionaSeviljaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara