"i ovo je Vembli za pojedine superligaške oranice"
"i ovo je Vembli za pojedine superligaške oranice"

E, ovde stvarno treba da kopiramo Belgijance - nagrada za najbolji teren

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.03.17. | 23:09

Znaju tamo šta rade

i ovo je Vembli za pojedine superligaške oraniceSmejali su im se kad su prvi uveli deobu bodova, ali belgijski fudbal je prilično uznapredovao u međuvremenu. I jeste da čelnici u Briselu i okolinini umeju da preteraju sa tim radikalnim predlozima - kao kad su ove sezone podelili drugu ligu na Klauzuru i Aperturu, pa najbolji tim ne mora u viši rang, dok drugoligaš može da se bori za Evropu?! - ali nekad zaista treba krasti njihove ideje.

Ovde u Srbiji “ukrali“ smo im sistem sa podelom bodova, mada je naš format najslićniji poljskom, ali ovaj poslednji predlog ne bismo smeli da propustimo. Naime, Belgijanci će od sledeće sezone pored već uobičajenih nagrada za trenera godine, najboljeg igrača i golmana, pa najvećeg talenta, uvesti i priznanje za - najbolji teren!

Izabrane vesti

Pa još ako bismo delili neku dobru nagradu, možda bi se naši fudbalski pregaoci zaista potrudili da srede te terene. Jer bez njih jednostavno nema fudbala.

Inače, Belgijanci upravo raspravljaju i o novom, unosnijem ugovoru o prodaji TV prava koji bi godišnje trebalo da im “skromnih“ 80.000.000 evra donese okruglo 100.000.000, te o mogućnosti da timovma nalože da na terenu imaju određen broj mladih igrača poniklih u Belgiji. Tačnije, to pravilo već postoji, ali je namera da se granica spusti sa 23 na 21 godinu, jer je navodno talentovanim fudbalerima sve teže da dobiju šansu.

Takođe, razmatraće se i mogućnost ukidanja podele bodova. 

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara