Gabrijel Enake
Gabrijel Enake

Enake uzeo Đerlekov broj 44: Volim da napadam, imao sam još tri ponude, ali Partizan je bio najprofesionalniji

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.06.18. | 15:15

Crno-beli predstavili novog desnog beka

Virgil Popesku još četrdesetih godina prošlog veka i sada Gabrijel Enake. Posle tačno 70 godina Partizan ima Rumuna u timu. Doskorašnji desni bek Rubina iz Kazanja danas je i zvanično zadužio crno-beli dres sa brojem 44, koji je prošle sezone nosio Armin Đerlek, ali je on sada preuzeo “osmicu“.

Ona je ranije bila u vlasništvu Vladimira Đilasa, koji je, koliko znamo, i dalje tu, ali to sad i nije tema. Tema je Enake. Nisu u Humskoj baš uvek imali sreće sa desnim bekovima. Status rumunskog reprezentativca navijačima daje razloga za optimizam. I Enake je optimista. Zato je i izabrao crno-bele.
Bilo je više ponuda. Mislim tri. Ali na osnovu razgoora koje sam imao, uvideo sam da je Partizanova ponuda najprofesionalnija i najkonkretnija... Došao sam da osvojim titulu. Uveren sam i želim da dokažem da sam igrač koji može da odgovori zadacima i da pomognem Partizanu u svakoj utakmici“, kaže Enake na zvaničnoj promociji u Humskoj.

Izabrane vesti

Zanimljiv je pomalo njegov fudbalski put. Počeo je profesionalnu karijeru kao krilo. Tek u FCSB-u (Steaui) vratili su ga na beka. Ali crno-belima bar u domaćem prvenstvu takav bek i treba. Da može da napadne. Uglavnom će protiv sebe imati rivale ukopane u rov.
Volim da budem napred, da budem blizu gola. U Steaui sam igrao desnog beka, jer sam sa te pozicije imao mogućnost da se ubacujem i da centriram“.

O Partizanu zna ponešto. Informisao se preko interneta. Ističe da je primetio da klub ima jaku navijačku podršku zbog koje igrači “treba da budu ponosni“. Kroz Beograd je jednom prošao, dopada mu se što je grad miran.
Treba mi tišina, mir, park da imam gde da odvedem decu. To sam sve ovde pronašao“.

Inače ima troje dece. Najstarije od osam godina, najmlađe od devet meseci. Otud i broj dresa.
Ćerka je rođena četvrtog, zato volim taj broj. To mi je u srcu, supruzi i meni. Sve radimo za decu“, ističe Enake.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Gabrijel Enake

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara