"Završeno: Maksimović u Napoliju"
"Završeno: Maksimović u Napoliju"

Filmska priča najskupljeg Srbina: Od bombe i faksa na aerodromu do transfera u minut do 12!

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.08.16. | 23:05

Nikola Maksimović i Napoli apsolutne zvezda dana prelaznog roka u Italiji

Završeno: Maksimović u Napoliju

Nije bilo lako Nikoli Maksimoviću tokom celog današnjeg dana, ali je saga konačno završena. Maksa je novi fudbaler Napolija, ujedno je postao i zvanično najskuplji Srbin u istoriji fudbala i to nakon što je jedva u poslednjim minutima prelaznog roka registrovan za novi klub.

Izabrane vesti

Kakva filmska priča, ma blokbaster!  

Postojala je opasnost da Srbin ne stigne da na vreme potpiše ugovor do isteka prelaznog roka u Seriji A, koji je zatvoren u 23.00, ali je desetak minuta pre isteka prelaznog roka i ta dilema razrešena. Ladno bi smo samo od današanjeg dana u životu Nikole Maksimovića imali štivo za nekoliko romana.

Počelo je sve u prepodnevnim časovima kada se zaputio ka Italiji na preglede i potpis ugovora. Trebalo je sve da bude stvar forme, da se lagano pojavi u Napulju slika popodne u dresu i pozira za medije. Ali, dojava o bombi na aerodromu u Frankfurtu, kako su preneli mnogi italijanski mediji, ukočila je Maksu koji je nekoliko sati proveo u Nemačkoj.

Nije mu sigurno bilo lako, kao ni njegovim menadžerima, a i u Napoliju su nervozno brojali sate do razrešenja krize. Aerodrom nikako nije uspeo da proradi do popodneva, a onda je klub sa juga Italije posegao za vanrednim merama u vanrednim okolnostima. Faksom je poslao uogovor i pairologiju Maksimoviću na potpis, Srbin je posle provere potpisao sporazum sa Napolitancima, a onda je preostalo da se potpisi overe i u Fudbalskom savezu Italije koji posle toga izda privremenu registraciju.

Tu je tek počela frka sa vermenom. Napoli je relativno rano, oko 20 časova dostavio papirologiju u FS Italije, ali je ugovor sa Maksimovićem zbog gužve i ostalih transfera došao na red mnogo kasnije, pa je overen tek oko 22.50 - samo deset minuta pre isteka prelaznog roka! Čim je to FS Italije objavio na svom sajtu bio je to i znak da i Napoli objavi da je doveo Srbina i da je višegodišnja transfer saga o transferu Maksimovića konačno okončana.

Na sreću Maksimovića za dlaku je sve završeno na vreme i overen je transfer od 29.500.000. Najskuplji Srbin u istoriji fudbala stigao je pod Vezuv, a i glupo bi bilo da nije bilo malo tenzije i frke na kraju.

Potvrđen transfer Maksimovića

(FOTO: Screenshot)


tagovi

TransferiSerija ANikola MaksimovićNapoliletnji prelazni rok 2016Italija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara