Finale pre finala na minus 16! Bazel puca po šavovima, Jang Bojs preuzeo primat

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.18. | 11:22

Derbi švajcarskog fudbala u polufinalu kupa

Hladan talas okovao je pola Evrope, brojni susreti su odloženi zbog obilnih snežnih padavina i neuslovnih terena, ali na stadionu Švajcarska u Bernu ulažu se krajnji napori kako bi veliki derbi u polufinalu kupa između Jang Bojsa i Bazela ipak bio odigran. Lokalni mediji pišu da je jedna od opcija i pomeranje utakmice, budući da će u glavnom gradu temperatura dostići nestvarnih minus 16!

Teren zaštićen

Izabrane vesti

Kada su u pitanju strogo fudbalski parametri, Jang Bojs je izgleda odlučio da prekine višedecenijsko gledanje u potiljak Bazelu, koji u tekućoj sezoni proživljava snažne turbulencije, kako u igračkom kadru, tako i u organizacionim strukturama. Utisak je da u redovima aktuelnog šampiona ne znaju da podnesu poraz, što je ostavkom potvrdio i sada već bivši predsednik Bernard Hojsler. Ostatak rukovodstva takođe je najavio odlazak, mada je najjači udarac pretrpljen iznenađujućim "dizanjem sidra" kapitena Matijasa Delgada

Promena strategije i akcenat na mlađim igračima skupo su koštali Bazel, pošto je Jang Bojs 11 bodova daleko (uz meč više) i suvereno korača ka prvoj tituli još od 1986. godine, odnosno prvom trofeju od 1987, kada su osvojili kup. Bazel je reagovao potpisivanjem Fabijana Freja, Valentina Stokera i Samjuela Kampa, mada je klub napustio dvojac Manuel Akanđi (otišao u Dortmund za 25.000.000 evra) - Renato Štefen (otišao u Volfzburg za 1.750.000 evra).

Mladi momci su nakon ispadanja iz Lige Evrope, gde su između ostalog koplja ukrštali i sa Partizanom, i remija protiv Grashopersa u ligi (1:1), vezali 10 pobeda uključujući i prijateljske mečeve tokom zimske pauze, među kojima je bio i onaj protiv lidera austrijskog prvenstva Salcburga (2:0).

Podsetimo, Jang Bojs je dobio Bazel u prvom kolu Superlige na svom terenu (2:0), da bi drugo odmeravanje snaga bilo okončano bez pobednika (1:1). Dakle, ovo će biti treći čin trenutno najveće utakmice u švajcarskom fudbalu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:15 3411 ŠVA K Young Boys - Basel ki 1 2,15
Ukupna kvota2,15

ŠVAJCARSKI KUP - POLUFINALE

Utorak
20.15: (2,25) Jang Bojs (3,30) Bazel (3,00)
Sreda

20.15: (2,05) Cirih (3,35) Grashopers (3,40)

(FOTO: Action Images / twitter.com/BSC_YB)


tagovi

Jang Bojssportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara