"Manolo Gabijadini"
"Manolo Gabijadini"

Gabijadinijevo carstvo snova! Luka “Makelele“ Milivojević debitovao, ali Palas je u velikom problemu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.02.17. | 17:49

Asistencija za Dušana Tadića

Manolo GabijadiniManolo Gabijadini je priča dana u Engleskoj! A kako je krenuo možda će biti i najlepša priča zimskog prelaznog roka 2016. godine pošto već uveliko opravdava 17.000.000 evra koliko je Sautempton  za usluge 25-godišnjeg napadača platio Napoliju. U prva dva meča na Ostrvu tri gola Gabijadinija. U 25. kolu Premijer dva komada kojima je utaban put za vrednu pobedu na gostovanju kod Sanderlenda - 4:0. Tek da Sveci odmaknu od opasne zone i navijačima sačuvaju živce.

Sve je bilo gotovo za 15 minuta pošto je u 30. Gabijadini prvi put matirao Vita Manonea - mada se čini da se možda poslužio rukom što samo svedoči o njegovoj snalažljivosti u kaznenom prostoru, da bi u 45. i definitivno kupio navijače svog novog kluba.

Izabrane vesti

Dušan Tadić mu je poslao oštru loptu, a Gabijadini demonstrirao svoju kreativnu stranu okrenuvši se između dvojice čuvara. Manone tu ništa nije mogao.

Doduše, početkom drugog poluvremena Manone je sprečio Gabijadinija da u tek drugoj utakmici stigne i do prvog het-trika u Engleskoj, ali nastavi li ovako - nema sumnje da će i on brzo doći. Možda u Napoliju za njega nije bilo mesta, ali Premijer liga bi mogla da se ispostavi kao spasonosna za Gabijadinija. Početak sluti na idealnu spojku.

Odličan utisak ostavio je još jedan zimski novajlija u Premijer ligi, ali Luka Milivojević nije imao tu sreću da njegova solidna partija bude nagrađena makar bodom koji bi Kristal Palasu mnogo značio u borbi za opstanak. Međutim, Džo Alen je učinio da se ne priča o Milivojevićevom debiju pošto je u 67. minutu izmakao pažnji Palasovih igrača i povratnu loptu Ramadana Sobija sproveo u nebranjei deo mreže za 1:0 za Stouk.

Do tog trenutka Palas se branio sasvim dobro, mada je u prvom poluvremenu Andros Taunsend jednu loptu zaustavio na samoj gol liniji. Nije vredelo.

Što se tiče Milivojevića, igrao je na mestu zadnjeg veznog, krpio pozadi, pa u u nekim trenucima - što se nije očekivalo od njega imajući u vidu da je tek stigao - i komandovao igrom Palasa u vezi. Uglavnom, zaradio je uglavnom pohvalne kritike svih na Ostrvu. Toliko da mu je Palasov "fanzin" u tekstualnom prenosu nalepio i etiketu - "Makelele".

Doduše, desilo se to pre no što je Palas primio gol, a kako se retko dešava da Orlovi utakmicu završe sa netaknutom mrežom navijači kluba sa juga Londona bili su u euforiji. Ona je kasnije splasnula, mada tu nema mnogo Milivojevićeve krivice. Koren Palasovih problema seže mnogo dublje. 

PREMIJER LIGA - 25. kolo:

Subota:

Arsenal - Hal 2:0 (1:0)
/Sančez 34, 90+3 penal/

Mančester junajted - Votford 2:0 (1:0)
/Mata 32, Marsijal 60/

Midlzbro - Everton 0:0

Stouk - Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Alen 67/

Sanderlend - Sautempton 0:4 (0:2)
/Gabijadini 30, 45, Denajer 89ag, Long 92/

Vest Hem - VBA 2:2 (0:1)
/Feguli 63, Lancini 87 - Šadli 6, Evans 90+4/

18.30: Liverpul - Totenhem

Nedelja:

14.30: Barnli - Čelsi
17.00: Svonsi - Lester

Ponedeljak:

21.00: Bornmut - Mančester Siti

(FOTO: Action Images)


tagovi

StoukSautemptonSanderlendPremijer ligaManolo GabijadiniLuka MilivojevićKristal PalasEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara