""
""

GOLČINA! Milivojević razbio Sautempton na sitne komade (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.01.18. | 22:40

Crno se piše Svecima, Fernando Ljorente upucao Svonsi iz ofsajda

Više nema nikakve dileme - Luka Milivojević je apsolutni heroj Kristal Palas. Nije mu se dalo da matira Edersona i šokira Mančester Siti, ali zato jeste - Sautempton! I to fantastičnim golom za preokret i veliku pobedu na Sent Merizu - 2:1!

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac izvukao je Kristal Palas iz blata opasne zone i preselio ga u nešto mirnije vode snažnim, ali opet prelepom plasiranim udarcem sa tačno 22 metra od gola i to na kakav način - posle asistencije Androsa Taunsenda i udarcem iz prve! Majstorija!

Trenutak nije mogao da bude bolji. Igrao se 80. minut kada je srpski vezista bacio Sautempton na kolena i vratio Kristal Palas u život posle velikih napora. 

A sve je krenulo tako dobro za Svece. Šejn Long je već u 17. minutu doveo Sautempton u vođstvo, ali je Džejms Mekartur nešto posle isteka punog časa igre poravnao rezultat i uneo veliku neizvesnost u meč. Pokušao je Manuel Pelegrino da promeni stvari i s tri brze izmene ojača redove, ali je samo nekoliko sekundi posle izlaska Dušana Tadića i ulaska Redmonda vreme stalo na Sent Merizu.

Milivojević je izrastao u pravog strelca, iako igra u srcu veznog reda. 

Nepravda, nepravda i pobeda Totenhema koju tim iz Severnog Londona nije zaslužio! Pevci su slavili na Libertiju s 2:0, ali zbog načina na koji je sudio prvi pomoćnik Roberta Medlija Mark Peri niko neće biti zadovoljan ishodom.

Svonsi je oštećen u svom domu i to su videli svi osim sudije kraj aut-linije, koji je ispustio da svira čist ofsajd kod gola i tako direktno uticao na konačni ishod. Zaboravio je na trenutak Ljorente, verovatno opijen prvim golom u Premijer ligi otkako je stigao u Totenhem, da je nekada igrao za Svonsi, pa je čak krenuo da slavi pogodak. Ali, posle nekoliko trenutaka shvatio je da je napravio grešku i podigao ruku kako bi se izvinio navijačima koji su ga donedavno slavili.

Situacija nije mogla da bude čistija, čak je i Peri bio tačno u liniji i video jasno situaciju, uprkos nešto jačoj kiši. Ljorente je bio za celo telo ispred Svonsijeve odbrane, iskoristio je prostor ispred sebe i centaršut Kristijana Eriksena pretvorio u gol. 

Posle nešto slabijeg početka i potpune inicijative gostiju, Svonsi je u nastavku utakmice zaigrao daleko bolje. Posebno se to videlo u drugom delu kada je Totenhemova odbrana pregrmela ozbiljan pritisak. Najbolju priliku da poravna rezultat imnao je Nejtan Dajer posle ravno 70 minuta igre, ali je njegov dobar skok i udarac glavom završio samo na prečki. Svonsi je u međuvremenu, pre i posle te velike šanse opsedao gol Uga Lorisa, ali bez konkretnih šansi. Totenhem je to mogao da kazni sa dve velike šanse, ali je Eriksenov udarac direktno iz slobodnog udarca Lukaš Fabijanski „skinuo“ s dosta uspeha, dok je Son nedugo posle Dajerovog pokušaja loptu poslao tik pored stative. 

Ono što nisu mogli ostali, učinio je Dele Ali posle maestralne asistencije Harija Kejna, koji je ipak morao da se nađe na terenu Libertija. Najbolji strelac Evrope u 2017. godini poslao je laserski precizno dodavanje od gotovo 30 metara dijagonalno, posle čega je Ali pucao. Fabijanski je prvi šut odbranio, ali se lopta odbila mladom Englezu pravo na nogu, pa je kraj akcije bio logičan...

Slavio je i Vest Hem i to u direktnoj borbi davljenika protiv VBA sa 2:1, a svi Čekićari će na usnama imati samo jedno ime - Endija Kerola!

Englez je sa dva pogotka stigao i okrenuo VBA golovima u 59. i 94. minutu i tako poništio ono što je Džejms Meklin uradio posle pola časa igre na Olimpijskom stadionu. 

PREMIJER LIGA - 22. KOLO

Ponedeljak

Brajton - Bornmut 2:2 (1:1)
/Nokart 5, Mari 48 - Kuk 33, Vilson 79/

Barnli - Liverpul 1:2 (0:0
/Gudmundson 87 - Mane 61, Klavan 90+4 /

Lester - Hadersfild 3:0 (0:0)
/Marez 53, Slimani 60, Olbrajton 90+2/

Stouk - Njukasl 0:1 (0:0)
/Perez 73/

Everton - Mančester Junajted 0:2 (0:0)
/Marsijal 66, Lingard 81/

Utorak

Sautempton - Kristal Palas 1:2 (1:0)
/Long 17 - Mekartur 69, Milivojević 80/

Svonsi - Totenhem 0:1 (0:1)
/Ljorente 12/

Vest Hem - VBA 2:1 (0:1)
/Kerol 59, 90+4 - Meklin 30/

21.00: (1,18) Mančester Siti (7,75) Votford (13,0)

Sreda
20.45: (2,65) Arsenal (3,25) Čelsi (2,70)

* NAPOMENAKvote su podložne promenama


tagovi

Endi KerolEngleskaEvropaFernando LjorenteKristal PalasLuka MilivojevićPremijer ligaSautemptonVest Bromvič Albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara