""
""

Gospodin Bi dolazi u nedelju u Milano da završi posao sa Berluskonijem - Rosoneri u rukama tajlandskog biznismena

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.04.15. | 19:00

Prema informacijama do koje je došla italijanska novinska agencija Ansa, Bi Tičobol namerava da potpiše sporazum po kojem bi kupio ukupno 65 posto udela u vlasništvu Rosonera

Saga o prodaji Milana bliži se kraju ako je verovati italijanskim medijima. Tajlandski biznismen Bi Tičobol trebalo bi u nedelju da doputuje u Milano kako bi sa Silviom Berluskonijem dogovorio detalje kupovine većinskog udela u vlasništvu kluba.
“On namerava odmah da kupi većinski paket akcija kako bi mogao da upravlja klubom”, navodi se u saopštenju investicionog fonda u vlasništvu tajlandskog biznismena.

Izabrane vesti

Prema informacijama do koje je došla italijanska novinska agencija Ansa, “Gospodin Bi” namerava da potpiše sporazum po kojem bi kupio ukupno 65 posto udela u vlasništvu Rosonera.

Nezvanično, vrednost fudbalskog kluba kao što je Milan u Italiji se procenjuje na oko milijardu evra.

Pored tajlandskog biznismena, ranije su se kao mogući kupci italijanskog kluba pominjali i neki kineski investicioni fondovi, ali pitanje koliko su sada ozbiljni u toj nameri.

Fudbalski klub Milan osnovan je 16. decembra 1899. godine, a do sada je u trofejnoj sali sakupio sedam titula prvaka Evrope, 18 Skudeta, po pet kupova Italije i evropskih superkupova, dva Kupa pobednika kupova, tri Interkontinentalna kupa, Svetskog klupskog prvaka i šest italijanskih superkova.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Silvio BerluskoniSerija AMilanItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara