""
""

Grobari, niti je verski, niti državni praznik

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.04.17. | 11:53

„Moramo da zadržimo želju da se izgara za Partizan, jer još ništa nismo osvojili“, kaže Marko Nikolić pred duel sa Vojvodinom

Može li treća za Partizan da bude sreća?

Crno-beli su poklekli na povratnikom debiju Marka Nikolića, kad ih je Vojvodina ubila u pojam u Humskoj (3:1), nisu uspeli da pronađu put do mreže u Novom Sadu (0:0), pa će derbi drugog kola plej-ofa biti idealna prilika za ekipu iz Humske 1 da prvi put ove sezone osavlada Lale i tako napravi duplu korist. Da ostane u trci za titulom i da obezbedi sjajnu startnu poziciju pred prvi polufinalni duel Kupa Srbije, sa istim rivalom, na „Karađorđu“ u sredu.
Pred nama je teška i važna utakmica. Iz više razloga. Bitno je da je pre svega rezultatski uspešno rešimo, zatim što postoji rivalitet između Partizana i Vojvodine, koja u poslednjih desetak godina bila neprijatan rival, a to je jedina ekipa koju ove sezone nismo savladali u Srbiji“, predočio je Marko Nikolić.

Izabrane vesti

Trener Parnog valjka ističe da odjeci pobede u 154. večitom derbiju - na koji je stavio tačku posebnom izjavom - mogu stimulativnu da deluju na njegove izabranike.
„Na treningu vidim da utakmica sa Zvezdom za nas aposlutno više ne postoji. Koliko god da je lepo pobediti u derbiju, a jeste lepo, ciljeve nismo ostvarili. Nismo blizu nijednog od dva pehara koja želimo. Zato moramo da radimo posvećeno, skromno i sa još većom verom u sebe, ali i da zadržimo glad, zajedništvo i želju da se izgara za Partizan. To imeni kao treneru ipomonuje. Čini mi se da imponuje i našoj publici“.

MOZZART kvote 2701: Partizan  - Vojvodina 1 (1,33), X (4,70), 2 (8,50)

Nikolić je potvrdio da zbog karotna ne može da računa na Evertona Luiza i Marka Jevtovića, a da zbog povrede odsustvuje Nemanja Miletić.
Nije prvi put situacija takva. Svi koji će igrati imaju moje aposlutno poverenje, zaslužili su ga dosadašnjim igrama. Pokazali su da ovaj tim nisu samo Leonardo i Đurđević, nego da su to i Ostojić, Milenković, Radin, Kosović, Đuričković, Saša Ilić sa svojim minutima....  Meni je navažniji tim, a ne pojedinac“.

Meč Partizan - Vojvodina ne programu je u subotu od 17 časova, a ulaz na tribine stadiona u Humskoj je besplatan.
Kad smo kod publike, očekujem veliku podršku sa tribina. Nije Uskrs, nije ni verski, ni državni praznik, a nije ni radni dan. Mislim da nema izgovora za Partizanovu publiku da ne dođe u velikom broju. To govorim, pre svega, zbog igrača. Drugačije doživljavaju ambijent pred 1.000 ili 2.000 ljudi u odnosu na onaj kad nas bodri 10.000 ili 15.000. Njima je potreban energetski impuls sa tiribina“, smatra Marko Nikolić nadajući se da će Grobari da podrže tim u iscrpljujućoj i neizvesnoj borbi sa Crvenom zvezdom za titulu.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

GrobariMarko NikolićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara