""
""

Gudelj i Zenit započeli pregovore! Van der Sar kritikuje Srbina

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.16. | 15:16

Nazire li se rešenje krize veziste Ajaksa?

Direktor Ajaksa Edvin Van der Sar kaže ne zna šta će biti sa izopštenim vezistom Kopljanika Nemanjom Gudeljom.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac se pre nekoliko nedelja, prema informacijama uz Holandije, pobunio zbog činjenice da nije starter u prvom timu Kopljanika posle čega je odstranjen iz takmičerske ekipe. Zatražio je srpski vezista transfer već ove zime, a nekoliko klubova se dovodilo u vezu sa njim. Posle informacija da ga traže Sevilja, Sosijedad, Hamburger i Sautempton, a ruski mediji danas su prepuni informacija da će Gudelj na istok Evrope u Rusiju.

Zenit je, navodno, već otpočeo pregovore sa Ajaksom oko kupovine srpskog reprezentativca, koji bi trebalo da pojača konkurenciju na sredini terena u ekipi Mirčee Lučeskua i da zameni portugalca Danija koji polako, ali sigurno ulazi u pozne fudbalske godine (33).  

U međuvremenu, legendarni golman Kopljanika, a sada funkcioner Van der Sar izneo je svoje mišljenje o „problemu Gudelj“.
„Igrao sam dugo fudbal, ali nikada nisam video sličnu situaciju. On se drži svog uverenja, ali pošto ide zimska pauza videćemo gde će ga to odvesti. Nisam pristalica ideje da ga pustimo da ode iz kluba. Bar ne lako. Gudelj predstavlja određenu vrednost i mogao bi da donese zaradu Ajaksu, ali ako ga angažujete ne određeno vreme, očekujete onda i da vam uzvrati žestokim radom i zalaganjem. Nikome nije garantovano mesto u prvom timu bez obzira na veličinu ugovora“, napomenuo je Van der Sar.

Nekoliko igrača Ajaksa žalilo se u poslednje vreme na nedostatak minutaže, među njima i Srbin.
„Niko ne može da računa na zagarantovano mesto. Uvek sam bio počastvovan da igram za klub. Izgradio sam svoju karijeru, a danas je to mnogo lakše i brže. Svakom igraču je unapred isplanirana karijera. Ako posle četiri ili pet godina neko želi da promeni klub, to razumem, ali ne mogu da shvatim nekoga ko na prvi nesporazum traži transfer“, poručio je Edvin Van der Sar.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

AjaksEredivizijaHamburgerHolandijaNemanja GudeljReal SosijedadSautemptonSeviljaTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara