Hetafe preživeo Real, san o Ligi šampiona živi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.19. | 23:27

Zidan kombinovao, Braim Dijaz oduševljavao driblinzima...

Možda imaju najteži raspored do kraja sezone, ali imaju i veliko srce. Ogromno, zapravo. Maleni Hetafe odoleo je Real Madridu (0:0) u poslednjem meču vanrednog 34. kola španske La lige i održao se na četvrtom mestu na tabeli. Liga šampiona i dalje figurira kao san i potencijalni najveći uspeh u istoriji kluba sa Alfonso Perez stadiona.  

Četiri kola preostalo je još da se odigra do kraja šampionata, a u igri za to četvrto mesto nalaze se još Sevilja i Valensija. Hetafe sada ima isti broj bodova kao Sevilja i utakmice sa Sosijedadom, Đironom, Barselonom i Viljarealom. Andalužanima dolaze Leganes i Bilbao, a gostuju Atletiku i Đironi, dok je Valensijin raspored, čini se, najlakši: Eibar i Alaves pred omaćom publikom, odnosno Ueska i Valjadolid na strani. Pritom, treba napomenuti da Slepi miševi imaju tri boda manje od Hetafea i Sevilje...

Izabrane vesti

Zinedin Zidan ponovo je dosta kombinovao. Real još nije overio plasman u LŠ, ali to će svakako učiniti. Zizuu je mnogo važnije da istestira određe igrače i definitivno napravi spisak za odstrel, kako bi Kraljevski klub spreman dočekao letnju pijacu. Tako u startnih 11 nije bilo Modrića, Krosa, Marsela, Asensija... Mlađani Braim Dijaz dobio je šansu uz Benzemu i Bejla u navalnom trilingu i može se reći da je upravo ovoj momak jedan od najvećih dobitaka ovog meča kada je Real u pitanju. Dijaz je pružio vrlo dobru partiju, u nekoliko navrata "pustio magiju" i spektakularnim pokazao kakvim potencijalom raspolaže. Nije to ipak bilo dovoljno da Madriđani upišu i 11. vezanu pobedu protiv ovog rivala. Hetafe je prvi put uzeo bod trostrukom uzastopnom šampionu Evrope još od 2012. i ere Žozea Murinja.  

Momci Hozea Bordalasa igrali su čvrsto od prvog do poslednjeg minuta, svesni svojih mogućnosti retko napadali s velikim brojem igrača i tako šansu za kontru i protivudar sveli na minimum. Zidan je u drugom poluvremenu posegao za Asensijom, Krosom, i Lukasom Vaskezom, no to nije mnogo promenilo stanje stvari u polju. Čak je Hetafe u finišu bio nešto opasniji. 

Naš Nemanja Maksimović odigrao je još jednom svih 90 minuta i bio na visini zadatka. 


PRIMERA - 34. KOLO

Utorak
Ueska - Eibar 2:0 (0:0)
/Galjego 54, Avilja 57/

Valjadolid - Đirona 1:0 (0:0)
/Erero 67/

Alaves - Barselona 0:2 (0:0)
/Alenja 54, Suarez 60pen/

Sreda
Atletiko Madrid - Valensija 3:2 (1:1)
/Morata 9, Grizman 49, Korea 81 - Gameiro 36, Pareho 77pen/

Espanjol - Selta 1:1 (1:0)
/Vu Lei 33 - Maksi Gomez 72/

Leganes - Bilbao 0:1 (0:1)
/En-Nesiri 43ag/

Levante - Betis 4:0 (2:0)
/Kampanja 9, Moron 32ag, Morales 56pen, Koke 81/

Četvrtak
Sevilja - Rajo Valjekano 5:0 (0:0)
/Proms 55, Munir 57, 62, ben jeder 69, Hil 86/

Sosijedad - Viljareal 0:1 (0:0:)
/Moreno 85/

Hetafe - Real Madrid 0:0


tagovi

Braim DijazPrimeraZinedin Zidan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara