Dijego Simeone zarobljen u Atletiku
Hoćeš da odeš na leto? Plati 50.000.000 evra!
""

Dijego Simeone, koji ima ugovor sa Atletiko Madridom do juna 2018. godine, mogao bi ovoga leta kao slobodan agent da sedne jedino na klupu reprezentacije Argentine. U svakom drugom slučaju popularni Čolo mora da plati ogromnu odštetu Jorgandžijama, tvrdi španski novinar Antonio Ruiz iz radija Kadena Kope.

Veza između Simeonea i Atletiko Madrida je vrlo čvrsta, tolika da su na zajedničkom sastanku lako dogovorili da skrate aktuelni ugovor Argentinca za dve sezone, umesto 2020. do 2018. godine. Tom prilikom u sporazum je uvrštena klauzula da ukoliko želi da napusti Atletiko ovog leta Čolo mora da plati klubu 50.000.000 evra.

Jedini izuzetak je slučaj da mu Argentina ponudi funkciju selektora nacionalnog tima. U tom slučaju Simeone je odmah slobodan agent i dostupan im je za 0 evra.

Nedavno je Argentinac jasno stavio do znanja na jednoj od konferencija da bi "da se odmori malo", ali s obzirom na klauzulu koju ima u ugovoru sva je prilika da će još godinu dana morati da predvodi Jorgandžije.

Podsetimo, Inter se često ranije spominjao kao klub koji bi vrlo rado video svog nekadašnjeg fudbalera na klupi ovog tima. Tražili su ga i neki premijerligaši, a sama želja Dijega Simeonea je da u budućnosti preuzme Lacio, mada se to trenutno čini kao veoma nerealna opcija.

(FOTO: Action Images)

Najnovije vesti×