I Milan hoće Filipa Kostića! Cena je 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.11.19. | 12:58

Srbin je odranije na meti Intera

Milanski derbi za Filipa Kostića, javljaju italijanski mediji.

Posle Intera koji se još od letos interesuje za Srbina iz Ajntrahta, sada se u igru uključio i Milan.

Izabrane vesti

Zvonimir Boban je notirao Kostića kao zanimljivog igrača i vidi ga kao potencijalno rešenje Milanovih problema na levom boku iako srpski reprentativac nije klasičan bek već igra nešto ofanzivnije. Rosonseri već godinama muku muče na levom beku sa Rikardo Rodrigezom i Švajcarac je jedan od prvih igrača namenjenih za prodaju. Prošlog leta je na tu poziciju pozajmljen Teo Ernandez iz Real Madrida i pokazao se kao dobro pojačanje, ali Boban želi još jednog spoljnjeg igrača na levoj strani koji po potrebi može da igra i beka, i krilo. Tako je Kostić iskočio u prvi plan…

Ipak, Milan će teško uspeti da se dokopa srpskog reprezentativca. Ajntraht je odredio poečtnu cenu od čak 50.000.000 evra s obzirom da određeni procenti od obeštećenja idu i Kostićevom bivšem klubu Hamburgeru. Plan klub iz Frankfurta je da na Kostićevoj prodaji, kada se oduzmu procenti, zaradi oko 40.000.000 evra. Međutim, italijanski mediji pišu da bi Nemci pristali da pregovaraju i o ponudi od ukupno 40.000.000 evra. S tim što je to i dalje veliki novac za Milan koji je prošlog leta po Bobanovoj želji doveo Anta Rebića iz Ajntrahta.

Odranije Kostićeve igre pomno prati Inter, a veliki zagovornik transfera je trener Antonio Konte. U njegovom sistemu 3-5-2 bi Kostić bio idealno rešenje s obzirom da poziciju levog beka pokrivaju veteran Asamoa i mladi Biragi koji je došao na pozajmicu iz Fiorentine ali za sada nije zadovoljio Kontea. Šuškalo se da je Inter spreman da ide najdalje do 30.000.000 evra sa ponudom za Kostića.

(FOTO: reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara