""
""

Iguain kao buldožer, Bufon uplašio boginju provincije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.18. | 22:45

Stara dama slavila u Bergamu sa 1:0 u prvom meču polufinala kupa Italije

Juventus je na korak od novog nastupa u finalu italijanskog kupa. Stara dama je u prvoj polufinalnoj utakmici u Bergamu pobedila Atalantu sa 1:0. Strelac jedinog pogotka bio je Gonzalo Iguain u trećem minutu, a pored njega, epitet junaka pobede poneo je i Đanluiđi Bufon zbog odbranjenog penala.

Izabrane vesti

Imao je iskusni čuvar mreže još jednu sjajnu intervenciju u 89. minutu, kada je snažno šutirao Josip Iličić.

Revanš utakmica igra se 28. februara u Torinu, a u drugom polufinalnom dvomeču sastaju se Milan i Lacio.

Iako se magla spustila na Bergamo i na početku utakmice malo toga je moglo da se vidi sa tribina stadiona Atleti Azuri d’Italija, to nije smetalo navijačima da zagrme od prvog sudijskog zvižduka.

Međutim, ta pesma sa tribina nije uplašila fudbalere Juventusa koji su već u trećem minutu zašto i dalje slove za najbolju ekipu na apeninskoj čizmi.

Gonzalo Iguain je praktično sve odradio sam prevario dvojicu čuvara i kada je ušao u kazneni prostor neodbranjivim udarcem zatresao mrežu Etrita Beriše.

Odličnu priliku za izjednačenje Atalanta je imala u 25. minutu kada je Mehdi Benatija igrao rukom, a sudina Valeri opravdano pokazao na beli tačku. Loptu je uzeo Papu Gomez, ali onda je na scenu stupio Điđi Bufon.

Jedan od najboljih golmana u istoriji italijanskog fudbala zaustavio je udarac igrača Atalante i pokazao da još nije za staro gvožđe.

 

ITALIJA, KUP - POLUFINALE

Utorak
Atalanta - Juventus 0:1 (0:1)
/Iguain 3/

Sreda
20.45: (2,55) Milan (3,25) Lacio (2,80)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action images)


tagovi

AtalantaĐanluiđi BufonGonzalo IguainJuventusKup ItalijeSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara