Imamo drugog najskupljeg 16-godišnjaka u istoriji

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.06.18. | 20:57

Monako umalo oborio sopstveni rekord

Mbape, Fabinjo, Mendi, Bakajoko... Pa još ranije Marsijal, Kondogbija, Kurzava, Hames Rodrigez. Monako prodaje najbogatijim klubovima sveta svoje najbolje proizvode i to papreno naplaćuje, ali umeju Kneževi i da potroše kada namiriši zlatnu koku. Zato im valjda tako dobro i ide na fudbalskoj pijaci.

Poslednja vest iz Francuske glasi ovako: Monako je pazario Viljema Žebela iz Liona. Cena: 20.000.000 evra!

Izabrane vesti

Radi se o momku kome je tek 16 godina, igra na poziciji levog krila, a u profesionalnoj karijeri za sada ima svega četiri utakmice. Ili bolje reći četiri ulaska s klupe. Najpreciznije - 87 minuta u seniorskoj konkurenciji. O kakvom se potencijalu radi najbolje govori ta cifra koju je Monaku izdvojio za njega i učinio ga drugim najskupljim igračem na svetu u konkurenciji dečaka do 16 godina. Zanimljivo da je isti klub pre samo šest meseci postavio rekord kada su u pitanju šesnaestogodišnjaci, kupujući Pjetra Pelegrija iz Đenove za 21.000.000 evra.   

Treće mesto na toj listi pripada Teo Volkotu (10.500.000 za prelazak u Arsenal), ćetvrti je Anderson (8.000.000 za dolazak u Porto), a peti naš Slobodan Rajković (5.200.000 prilikom transfera iz OFK Beograda u Čelsi).

Žebel je rođen u Francuskoj. Otac mu je Holanđanin, majka iz Centralnoafričke Republike. Fudbalom je počeo da se bavi u Lionovoj akademiji pre osam godina. Debi je zabeležio u septembru prošle godine, kada je postao prvi fudbaler koji je zaigrao u Ligi 1 a da je rođen u 21. veku. 

Njegov transfer potvrdili su i Lion i Monako.


tagovi

Viljem Žebels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara