Inter daje 5.000.000 + 34.000.000 za Baldea

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.08.18. | 08:27

U načelu dogovorena pozajmica sa pravom otkupa

Kako javlja Đanluka Di Marcio, dogovor je dostignut, samo još treba da se utanače detalji. Keita Balde će se vratiti u Italiju, samo ne u Lacio, već će postati fudbaler Intera iz Milana.

Nerazuri su dogovorili dolazak Baldea iz Monaka tako što će prvo uplatiti 5.000.000 na ime pozajmice, a imaće pravo otkupa igrača sledećeg leta. Ukoliko se odluče za taj potez, moraće da plate 34.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ako Inter bude aktivirao tu klauzulu, Balde će narednog leta potpisati četvorogodišnji ugovor sa Interom.

Balde se nije našao na listi igrača koji konkurišu za prvi meč Monaka u sezoni, tako da sve govori da je veoma blizu prelaska u Inter.

Ideja Intera i Monaka je bila da se u transfer uključi Antonija Kandrevu u vidu trampe, ali italijanski fudbaler nije bio zainteresovan za tako nešto. Zato je Inter morao da pređe na novac, ali pošto mora da pazi na Finansijski fer plej očigledno se odlučio za opciju pozajmice sa pravom otkupa ugovora Keite Baldea.

Ukoliko sve prođe po planu, Inter bi praktično imao prvu godinu da isproba Baldea, pa ako bude zadovoljan može da ga skroz i otkupi.

Prioritet Intera u ovom prelaznom roku bilo je dovođenje Luke Modrića iz Real Madrida, nije to bilo daleko, ali ipak je hrvatski fudbaler, prema pisanju Asa i Marke, rešio da ostane u dresu Kraljevskog kluba. I verovatno potpiše novi ugovor sa Kraljevskim klubom po kome će zarađivati 10.000.000 evra po sezoni koliko zarađuje i Serhio Ramos.

Keita Balde je daleko realnija opcija u ovom momentu (iako ne igraju istu poziciju), tako da bismo uskoro mogli da očekujemo realizaciju posla i njegovo podizanje dresa Intera.

Foto: Action images


tagovi

Balde KeitaAntonio KandrevaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara