""
""

Inter, Roma, Sevilja, Njukasl - NE! Staridž ide u VBA

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.18. | 16:35

Ovakav rasplet se donekle očekivao

U jednom trenutku je izgledalo da je transfer Danijela Staridža u Liverpul bio samo pitanje dana, ali sada je izvesnije - prelazak u VBA je realnost

Izabrane vesti

Ovakav rasplet se donekle i očekivao. Mada, još ništa nije potpisano, niti dogovoreno. Ali je jako blizu. Engleski fudbaleri jako retko se odlučuju da napuste Ostrvo, zbog čega je ovakva najava potpuno očekivana. Prema tvrdnjama uglednog lista Telegraf, kontakt između čelnika Liverpula i VBA postoji i u opticaj dolazi samo jedna opcija: pozajmica do kraja sezone. 

Staridžu bi medicinski pregledi trebalo da budu zakazani za ujutru ili možda čak i večeras, ukoliko se klubovi dogovore oko svih detalja. Svakako najveće pitanje biće kako će se klubovi raspodeliti za plaćanje Staridžove plate koja nije mala. Ona iznosi 170.000 evra i teško je očekivati da će VBA preuzeti kompletan iznos Staridžove plate, pa je samo pitanje kakvi će procenti biti. 

VBA se dosad nije ni pominjao toliko, već u prvom planu bili Sevilja, Roma, Inter, a od jutros i Njukasl. Međutim, Staridž je izgleda najbliži da karijeru nastavi na Hotornsu. 

Podsetimo, Inter je bio spreman da plaća kompletnu Staridžovu platu do kraja sezone, Liverpul je čak bio spreman da umanji potraživanja za pozajmicu sa 5.000.000 na 1.500.000 evra, ali je Staridž na kraju stavio veto na odlazak. 

Njemu će VBA pružiti minute kako bi ostao u konkurenciji za Mundijal u Rusiji na leto. Zbog toga je, prvenstveno i želeo da napusti Liverpul, jer je kod Jirgena Klopa izgubio bitku za mesto u timu zbog jake konkurencije. 

Staridž je ove sezone odigrao 14 utakmica i postigao tri gola, a isti broj puta je bio asistent. Glavni razlog gubitka mesta u timu su stalne povrede. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Danijel StaridžEngleskaEvropaLiverpulPremijer ligaVest Bromvič Albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara