""
""

Ivan Obradović trenira sa Radom: Bitno je da budem u izlogu i da me neko vidi, a onda…

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.09.13. | 13:38

Nekadašnji reprezentativac Srbije kaže za MOZZART Sport da mu novac nije bitan i da bi otišao i na kraj sveta samo da pokaže da može opet da igra ozbiljan fudbal

Početak karijere Ivana Obradovića je bio bajkovit. Fudbslaki je eksplodriao u Partizanu, postao i standardan reprezentativac Srbije, učesnik Mondijala. Otimali su se mnogi klubovi za njega, između ostalih i Ajaks. Prešao je u Saragosu koja je trebalo da mu bude odskočna daska za neki veći klub u Primeri ili inostranstvu, ali usledile su povrede koji su iskidale karijeru talentovanog levog beka.

Izabrane vesti

Obradović je trenutno slobodan igrač. Poslednjih sedam dana trenira sa Radom, a odigrao je i prijateljsku utakmicu protiv Zemuna. Polako se vraća u formu i čeka pravu ponudu…
“Dugo sam vukao povredu ligamenata od koje se nisam oporavio na odgovarajući način, pa su mi čelnici Saragose 14. avgusta predočili da smanjuju budžet i broj stranaca u ekipi. Predložili su mi dogovor o sporazumnom raskidu saradnje koji sam ja prihvatio. Uzeo sam papire i do 2. septembra trenirao na La Romaredi, da bih po dolasku u Srbiju prihvatio poziv Rada da održavam fromu na njihovim treninzima i spremno dočekao naredni angažman”, kaže Obradović za MOZZART Sport.  

Iako je redovan na treninzima Građevinara, Obradović isključuje opciju igranja u Superligi.
“Priča o povratku u Srbiju ne izgleda realna i prioritet je još jedan pokušaj inostranog angažmana. Ideja je da odem preko granice, nisu bitni finansijski uslovi već mi je jedino važno da se vratim u fudbalski život. Povoljna okolnost je što sa čistim papirima u bilo kojem trenutku mogu da odem u bilo koji klub i nadam se da će negde u Evropi nekome zatrebati levi bek. Do tada ću raditi maksimalno i biti strpljiv, a onda brzo reagovati kako bi se što pre uklopio u novu sredinu. Najbitnije je da budem “u izlogu”, da me neko vidi i da se posle svega vratim fudbalu.”

To “posle svega” se odnosi na konstantan niz povreda koje su značajno usporile razvoj karijere nekadašnjeg reprezentativca.
“Saragosa je trebalo da bude moja odskočna daska za odlazak u bolji klub, ali sam u Primeru stigao mlad i u prvoj godini kada je trebalo da se adaptiram, zadesila me povreda koja je uticala na pad samopouzdanja. U narednom prvenstvu odlukom trenera, klub me nije licencirao za takmičenje u Primeri. Novi trener me je vratio u ekipu i pod njegovim vođstvom sam odigrao 20 utakmica, fino ušao i u novu sezonu. Ali, u prvom kolu sam povredio ligamente, što je uslovilo još godinu dana pauze. Logično, u Evropi je dosta mladih fudbalera i svi žele da napreduju tako da sam ja u takvim okolnostima malo zaboravljen. Ali, bar sam sazreo kao čovek. Osećam se dosta sigurno, više ne mislim o operacijama i povredama , raste mi samopouzdanje i ponavljam samo je potrebno da me neko vidi, a ja bih otišao i na kraj sveta da pokažem da i dalje mogu da idgram ozbiljan fudbal”, ističe nekadašnji veli bek Partizana i Saragose.  

(FOTO: Action images, MN Press)

 


tagovi

Ivan ObradovićFK PartizanRadSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara