Gigant sa severa Nemačke želi srpskog stručnjaka od leta
/ Izvor: mozzartsport.com
Jokanović ima ponudu iz Bundeslige
""

Dobar posao se na Zapadu uvek ceni. Takav je slučaj sa Slavišom Jokanovićem (47) čija se avantura sa Fulamom izgleda bliži kraju. Ali, biće to ujedno novi, verovatno i lepši početak za srpskog trenera koji već ima na stolu poziv iz Bundeslige.

Naime, prema informacijama iz Engleske, tačnije Dejli Mirora, Jokanović bi od leta mogao da preuzme klupu Verdera iz Bremena.

Posrnuli nemački gigant već godinama tavori u donjem delu Bundeslige, a prošle sezone jedva je u finišu izbegao ispadanje u Cvajtu. Ni ove szone nisu dobro počeli, pa su vrlo rano otpustili trenera Viktora Skripnika. Na toj poziciji zamenio ga je Iranac Aleksander Nuri, trener mladog tima, ali je on i dalje samo privremeno rešenje jer na Vezeru smatraju da im je potreban neko sa bogatijim iskustvom.

A Jokanović ga itekako ima. 

Nekadašnji fudbaler i trener Partizana je tokom karijere u inostranstvu sjajno predvodio Votford, koji je uveo u Premijer ligu, zatim Makabi iz Tel Aviva sa kojim je igrao u Ligi šampiona, a i sada u Fulamu sa prosečnim timom beleži sasvim dobre rezultate i nadomak je plej-ofa u Čempionšipu. U Verderu su itekako svesni njegovih kvaliteta, ali i činjenicu da još uvek nije produžio ugovor sa londonskim timom i žele da iskoriste to što na leto postaje slobodan.

Jokanovića takođe prati i reputacija trenera čiji tim igra atraktivan fudbal, a to je ono što Verderu treba i što se na kraju krajeva itetkako ceni u Nemačkoj. Pre Verdera i Malaga je pokazivala interesovanje za srpskog stručnjaka, ali je nedavno umesto iskusnog Huandea Ramosa zaposlila Urugvajca Marsela Romera (40).

U Fulamu su, piše Miror, svesni činjenice da bi mogli da izgube Jokanovića sledećeg leta pa su započeli neformalne pregovore oko novog ugovora. Na ruku im ne ide ni čeinjenica da mu u dosadašnjem prelaznom roku nisu obezbedili pojačanja koja je tražio, ali znaju valjda i da srpski stručnjak neće dugo čekati ukoliko zaista dobije ponudu Verdera koji bi bio pravi izazov i idealan posao za njega. 

(FOTO: Action Images)

Najnovije vesti×