"Klose, Berbatov, Adebajor, Kaseres, Meireleš, Flamini, Šamak, Bosingva"
"Klose, Berbatov, Adebajor, Kaseres, Meireleš, Flamini, Šamak, Bosingva"

JOŠ NIJE GOTOVO: Ovo su sada najtraženije face u Evropi!

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.09.16. | 10:18

Sada sledi ona najdraža "roba" za fudbalske poslodavce - slobodni igrači!

Klose, Berbatov, Adebajor, Kaseres, Meireleš, Flamini, Šamak, Bosingva

Što ste kupili - kupili ste! Tačno u ponoć stavljena je tačka na transfer pijacu u najvećem delu Evrope, ali daleko od toga da je u potpunosti spuštena zavesa na fudbalsko tržište.

Izabrane vesti

Sada sledi ona najdraža "roba" za fudbalske poslodavce - slobodni igrači!

A ostalo ih je poprilično i među njima ima ozbiljnih asova, koji će sada moći još više da tvrde pazar i sebi obezbede pozamašne ugovore.

Po nekim procenama analitičara fudbalskog tržišta, najbolje bi mogli da prođu oni koji su bili i najtraženiji tokom prelaznog roka. Tu se pre svega misli na doskorašnjeg defanzivca Juventusa Martina Kaseresa, za kojeg je veliko interesovanje pokazao ogroman broj klubova, među kojima su najkonkretniji bili italijanski velikani Inter, Milan i Roma, ali nestašni Urugvajac još nije prevagnuo jer želi preozbiljnu platu.

Kjevo iz Verone je sinoć iščekivao Pabla Osvalda, ali je temperamentni golgeter izgleda čvrsto odlučio da okonča fudbalsku karijeru i započne muzičku, jer ima svoj bend. Velika šteta, jer se radi o fenomenalnom majstoru, ali ga je teška narav sputala da napravi vanserijsku karijeru.

 Neponovljivi Dani Osvaldo: Odbio Kjevo i završio karijeru kako bi osnovao rok bend

Jedan od onih koji ne mogu bez plate od nekoliko miliona evra je Emanuel Adebajor, za kojeg se tokom kompletnog poslednjeg dana prelaznog roka borio Fulam, ali tim srpskog stratega Slaviše Jokanovića ipak nije uspeo da ubedi napadača iz Toga da je Krejven Kotidž idealno mesto za nastavak njegove karijere.

Od "ozbiljnih igrača" fudbalsko udomljavanje iščekuju i Miroslav Klose, Dimitar Berbatov, Matje Flamini, Maruan Šamak, Raul Meires, Mohamed Sisoko, Suli Muntari, Rojston Drente, Isak Belfodil, Ludovik Obranijak, Žonas Gutjerez, Aleks, Žoze Bosingva, Kevin Kuranji, Niklas Bendtner. Za danskog golgetera se pominjalo pre nekoliko dana da je gotovo sve bio završio sa Kvins Park Rendžersom, ali ipak nije došlo do finalizacije pregovora, pa je još uvek slobodan za eventualne ponude.

Nema sumnje da će i ostali igrači pronaći svoje konačno odredište, ali im je sasvim sigurno, s obzirom da su uglavnom u poznim igračkim godinama, ostvarivanje pozamašnog ugovora veći prioritet od samog imena kluba.

Boško Janković

SLOBODNI KADU, JOVANOVIĆ, JANKOVIĆ, BAJKOVIĆ...

Izuzetno je zanimljiva lista slobodnih igrača iz Srbije ili onih koji su ostavili trag na našim terenima. Bez ugovora je već neko vreme nekadašnji ofanzivni vezista Crvene zvezde Kadu Mendeš, koji od razlaza sa Šerifom još uvek nije pronašao novi klub. Od srpskih igrača na ceni je doskorašnji defanzivac Partizana Marko Jovanović, koji je poslednjeg dana prelaznog roka imao ponudu Čukaričkog, ali je ipak odlučio da sačeka pravu opciju iz insostranstva.

Među slobodnim agentima se nalazi i nekoliko bivših igrača Crvene zvezde, dvojica nekadašnjih golmana Vladimir Dišljenković i Boban Bajković. Naravno, tu je i Boško Janković, koji je pred sam kraj prelaznog roka raskinuo ugovor sa Veronom i sada je u prilici da pronađe adekvatan klub. Bez ugovora su i Marko Lomić, Nenad Adamović i Milan Perendija.

 POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDAO POSLEDNJI DAN PRELAZNOG ROKA

(FOTO: Action images)


tagovi

međunarodni fudballetnji prelazni rok 2016Evropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara