Junajted sanja Poketina, a to bi moglo da košta i 45.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.12.18. | 10:43

Ukoliko se Đavoli ne plasiraju u Ligu šampiona, klub neće morati da plati veliku odštetu Murinju

Junajtedove muke sa Žozeom Murinjom dostižu vrhunac, kao i tenzije unutar svlačionice. Sve veći broj igrača digao je bunu protiv Murinja, klupski čelnici se hvataju za glavu zbog trenutne pozicije na tabeli i zbog toga ponovo razmišljaju o velikim promenama na klupi i sastavu.

Murinjov posao odavno nije siguran i bukvalno visi o koncu. Jedan korak napred, pa nazad dva. Tako sve češće izgleda Mančester junajted, a na vrhu posrnulog giganta shvataju da ovako neće moći još dugo.

Izabrane vesti

Zbog toga bi, javljaju ostrvski mediji, Junajted ponovo mogao da okrene dobro poznati broj telefona i još jednom proveri dostupnost Maurisija Poketina. Argentinac godinama unazad radi vrlo dobar posao sa Totenhemom i klub iz Severnog Londona postavio je u sam vrh engleskog fudbala. Poketino, opet, nije zadovoljan jer ne uspeva da sa Totenhemom probije led i konačno se okiti nekim važnijim peharom, što će dovesti do jednog od dva scenarija. Poketino je nedavno javno priznao da mu je potrebno osvežavanje sastava, a poznato je da klub u poslednje dve godine nije mnogo trošio. Tačnije, prošlog leta bio je jedini tim u Premijer ligi koji nije utrošio ni cent na pojačanja. Ukoliko mu klub bude obezbedio novac za troškove, neće biti problema. Ali, ako para ne bude, šuška se da bi Poketino na leto mogao da preispita svoje odluke i razmisli čak i o odlasku.

Junajted baš to čeka. Na sve načine pokušaće da se dokopa Poketinovog potpisa. Argentinac je jako cenjen u Junajtedovim krugovima zato što uspeva da pravi vrlo dobre rezultate s razumnim troškovima. Poketino je već jednom odbio Mančester junajted. Bilo je to po odlasku Dejvida Mojesa. Tada je Poketino tražio vremena da razmisli, što Junajted nije imao i tada je izabrao Luja van Gala.

Ako bi Junajted kojim slučajem uspeo da ubedi Poketina da se preseli na Old Traford, morao bi da iskešira ozbiljnu sumu novca. Govori se čak i o vrtoglavih 45.000.000 evra, što bi bila gornja granica, zbog toga što je Poketino u maju sa Totenhemom parafirao novi ugovor do 2023. po kojem zarađuje 9.000.000 evra godišnje.

Poketino je donedavno bio najviše kotiran na listi želja madridskog Reala i još je tiha patnja Florentina Pereza. Argentincu je draže da ostane u Engleskoj, gde živi najveći deo svog života i praktično uspostavio život kakav želi. To je šansa za Junajted. Naravno, ukoliko Totenhem ne bude otišao korak dalje i investirao u tim.

Podsetimo, Totenhem bi do početka 2019. godine trebalo da se preseli na novi stadion za koji mnogi kažu da izgleda kao svemirski brod, ali je i plaćen papreno – preko milijardu evra! Kada se ulazilo u ceo projekat izgradnje novog stadiona procene su bile da će cena biti oko 450.000.000 evra.

Da bi Poketino ostao, klupski vlasnik Danijel Levi moraće da zavuče ruku duboko u džep i spremi budžet bar približno srazmeran ceni novog stadiona.

 

Foto: Reuters


tagovi

Maurisio PoketinoZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara