""
""

Kad politika umeša prste: Manijacima zbog Haga zabranjen dolazak u Široki Brijeg

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.17. | 11:00

Domaći navijači su i ranije pravili incidente, pa se ovaj potez policije može protumačiti kao prevencija

Ostao je još samo jedan. 

Izabrane vesti

Krupa, Zvijezda i Sloboda izborili su plasman u polufinale bosanskohercegovačkog kupa, a dvomeč Širokog Brijega i Željezničara (17.00) odlučivaće o poslednjem učesniku. Nažalost, kako to obično biva na ovim prostorima, u sve, pa i u sport, mora da se umeša politika.

O čemu se radi?

Policija Zapadnohercegovačkog kantona zabranila je dolazak gostujućih navijača na Pecaru, popularnih Manijaka, zbog presude liderima tzv. Herceg-Bosne na ukupno 111 godina zatvora. Podsetimo, osuđeni Slobodan Praljak preminuo je u bolnici nakon što je popio otrov u sudnici Haškog tribunala. 

Ovo nije prvi put da se Široki Brijeg suočava sa suspenzijama Fudbalskog saveza BiH zbog ispada svojih navijača. Primera radi, prošle sezone su imali nekoliko propusta prilikom organizacije finala kupa kada su optuženi za podsticanje mržnje prema drugim licima na osnovu nacije i religije, skadiranje fašističkih slogana, omalovažavanje državne himne, pa postoji osnovana sumnja da bi nešto slično moglo da se ponovi i danas po podne.

Što se samog fudbalskog aspekta tiče, domaćin važi za favorita, ali ne bismo tek tako otpisali goste. Široki Brijeg je prvi u tamošnjoj Premijer ligi, ali ima isti broj bodova kao i Željo. Obe ekipe su u odličnoj formi i na pola prstiju jedne ruke mogu se izbrojati njihovi porazi proteklih meseci, a Željezničar je nedavno slavio u velikom gradskom derbiju protiv Sarajeva (2:1). Stoga, možda je najbolje opredeliti se za golove jer su na deset od 11 proteklih međusobnih duela igrali 0-2.

Za goste nastupaju ljubiteljima ovdašnjeg fudbala dobro poznati Josip Projić, Vojo Ubiparib, Siniša Stevanović, Jovan Blagojević...

BIH, ČETVRTFINALE KUPA

Četvrtak

17.00: (2,10) Široki Brijeg (3,10) Željezničar (3,50)

(FOTO: Action Images)


tagovi

bet analizaBiHEvropakladionicaŠiroki BrijegŽeljezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara