Vinsent Eze protiv odbrane Voždovca
Vinsent Eze protiv odbrane Voždovca

Kakav debi Stolice: Razbudio Zličića, dao ga i novi špic, Vojvodina prvi put pobedila na Karađorđu od septembra (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.02.18. | 19:09

Ovusu i Puškarić strelci za Čukarički koji se probio na treće mesto, Rad nikako da slavi

Drugačija klima na „Karađorđu“. Dolazak Ilije Stolice trebalo bi da znači novi način igre Vojvodine koja je na debiju jednog od najboljih trenera mlađe garde našeg fudbala delovala kao tim koji je raskrstio sa nevoljama iz jesenje sezone. Možda ne toliko uverljivo kao što rezultat pokazuje, međutim, Novosađanima je najbitnije da su oborili Voždovac na obe plećke i sigurnim korakom počeli superligaško proleće - 2:0.

U duelu sa bivšim klubom, protiv još jednog obećavajućeg stratega, Miloša Veselinovića, Stolica je na delu video Lazara Zličića, a talenat veziste iz „klase 1997“ ispostavio se kao tas na vagi u korist domaćeg tima. U dve situacije pokazao je zbog čega, uz golmana Emila Rockova, važi za jednog od projekata kluba. Najpre strela sa 20-ak metara u 51. minutu, a 20 minuta kasnije snalažljivost posle neopreznosti Nebojše Gavrića, u pokušaju da vrati loptu golmanu Kneževiću omogućio Zličiću da posluži Vinseta Ezea, a novajlija iz Metalca potvrdio da nije slučajno tresao mreže u Prvoj ligi Srbije. Na debiju potvrdio je pobedu Lala, prvu posle sedam propuštenih šansi na svom terenu, još od 29. septembra.

Izabrane vesti

Jedan od derbija 23. kola mogao je da ode i na drugu stranu, u prvom delu Srećković je pogodio stativu, a u finišu Radovanović imao dve šanse da ugrozi Rockova, čak uzdrmao prečku udarcem glavom, ali nije postigao gol koji su Zmajevi igrom zaslužili.

Identičnu pobedu na otvaranju prolećnog dela sezone ostvario je i Čukarički. Na Banovom brdu stradala je Mačva (2:0), pa se ekipa Nenada Lalatovića probila na treće mesto na tabeli, makar dok Radnički u Nišu ne dočeka Bačku.

Brđane je do prednosti doveo Samjuel Ovusu već u 14. minutu (treći gol u sezoni), da bi Darko Puškarić početkom drugog dela omogućio belo-crnima peto slavlje u šest poslednjih kola na svom terenu.

Duel na Banovom brdu obeležio je povratak na teren Ognjena Mudrinskog. Napadač Čukaričkog je u 75. minutu zamenio Ismaila Beka Fofanu i tako upisao prvi meč posle oktobarske teške povrede na gostovanju Partizanu. Dočekan je ovacijama, a imao je šansu da u prvom kontaktu s loptom postigne gol...

Dva gola viđana su i na Banjici, s tim što Rad nije uspeo da materijalizuje bolju igru i sačuva prednost, Radnik je odneo bod za Surdulicu (1:1), a Građevinari propustili šansu da upišu prvu trojku posle četiri „nule“.

Rad je delovao kao opasniji takmac i u 33. minutu stekao je zasluženu prednost, Lazar Veselinović je poentirao posle kontre Aleksandra Lutovca po desnom boku i asistencije napadaču na suprotnoj stativi. Pre i posle toga još dve dobre šanse za domaćina, imao je i Radnik jednu posle ne baš spretne reakcije Ze Markosa i Volkova, da bi do poravnanja stigao preko Filip Ivanović, koji se sredinom drugog dela najbolje snašao u kaznenom prostoru posle kornera.

SUPERLIGA - 23. kolo

Petak
Napredak - Spartak 4:3 (2:2)
/N'Dijae 20, Zec 20, Nikolić 73, Vulić 90+2 - Savković 4, Čečarić 45, Savković 90+1/

Subota
Zemun - Borac 3:0 (2:0)
/Lasickas 10, Đenić 39, 64/

Crvena zvezda - Javor 3:0 (2:0)
/Adžić 6, Pešić 29pen, 72/

Čukarički - Mačva 2:0 (1:0)
/Ovusu 14, Puškarić 47/

Rad - Radnik 1:1 (1:0)
/Veselinović 33 - Ivanović 64/

Vojvodina - Voždovac 2:0 (0:0)
/Zličić 51, Eze 71/

Nedelja
13.00: (1,25) Radnički Niš (5,20) Bačka (11,0)
14.00: (9,50) Mladost Lučani (4,80) Partizan (1,30)

***kvote su podložne promenama

TABELA:

(FOTO: Star sport)


tagovi

Ilija StolicaSamjuel OvusuLazar Zličić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara