""
""

Kako PAOK nije imao šanse kod Vladana Milojevića...

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.17. | 17:26

„Zvezda je moja velika ljubav, u njoj sam igrao i želeo sam da joj se vratim“, kaže šef stručnog štaba crveno-belih

Otkako je preuzeo Crvenu zvezdu letos, pa sve dosad Vladan Milojević postao je vesnik velikog klupskog uspona i povratka na evropsku scenu posle ravno deset godina čekanja, ali i stabilnih igara u srpskom šampionatu. Utkao je svoj potpis u veliki uloženi rad i postao čovek bez koga navijači ne bi mogli da zamisle ovu Zvezdu.

Izabrane vesti

Doduše, vrlo lako je moglo da se dogodi da Vladan Milojević ne preuzme kormilo Crvene zvezde, već da se posle vrlo dobre epizode u Panioniosu zadrži u Grčkoj i to kao šef stručnog štaba Paoka.

Malo je poznato da je PAOK letos ozbiljno želeo Milojevića, ali je kod njega na kraju ipak presudila ljubav prema crveno-beloj boji. To je i sam priznao u razgovoru za grčke medije.
„Istina je, nakon što sam završio svoju misiju u Panioniosu bilo je priča o tome da preuzmem PAOK, ali ja sam u tom trenutku već prihvatio poziv Crvene zvezde. Zvezda je moja velika ljubav, u njoj sam igrao i želeo sam da joj se vratim. Poziv Paoka je usledio nakon što sam već dao svoje obećanje Zvezdi. Imao sam dosta poziva i iz Grčke i iz inostranstva“, otkrio je Vladan Milojević.

Umesto Milojevića PAOK se okrenuo angažovanju Aleksandra Stanojevića, koji ipak nije imao sreće na klupi crno-belih. Smenjen je već posle dva meseca rada u Solunu...
„Grčka liga je teška. Potrebno je vreme novom treneru da se navikne na novi sistem. Teško je nastaviti u Paoku posle Vladimira Ivića, a Aleksandar Stanojević je odličan trener. Znate li koliko je samo trenera bilo u Grčkoj i nisu uspeli? Siguran sam da je Stanoje od prvog dana u Paoku bio u nekoj vrsti rata. Ne znam s kim, nije ni moj posao da o tome komentarišem, ali PAOK mora da dovodi ljude koji poznaju grčki mentalitet“.

Neslavan kraj svog trenerskog angažmana u Paoku imao je i Vladimir Ivić...
„Gledajte, ne znam kako stvari idu u Paoku. Svi znaju da smo mi dobri prijatelji i tokom prvenstva smo dosta puta razgovarali. Bio je pod ogromnim pritiskom u Paoku. Kada je pobeđivao bio je najbolji, kada je gubio govorilo se da je katastrofa. Tim u takvim okolnostima ne može da funkcioniše normalno. Potreban je rad sa pravim ljudima. Prošle godine PAOK je uzeo Kup, ali nije uspeo u plej-ofu. Nije otišao u Ligu šampiona. Pa šta?! Ivića je trebalo da podrže“, kategoričan je Milojević i nastavlja:
„Vlada je osetio da nema podršku, a kada imate takav osećaj onda nemate ni razlog da ostajete. Ne mogu da kažem da ga nisu želeli u Paoku. Gospodin Savidis (vlasnik Paoka prim. aut.) je ozbiljan investitor, ljudi koji treba da podrže trenera moraju da budu posebno selektirani. Moramo svi da shvatimo da i treneri prave greške, a oni najbolje znaju kako stvari funkcionišu“.

(FOTO: star Sport, Action Images)


tagovi

Aleksandar StanojevićEvropaGrčkameđunarodni fudbalPAOKVladan MilojevićVladimir Ivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara