Vrati pare varalico
Vrati pare varalico

Kako ti padne na pamet da pljačkaš KGB?! Policajci smenili direktora zbog Zlatne igračke i provizije od 1.200.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.03.18. | 21:33

A sam transfer je vredeo 1.500.000 evra

Levi bek sa bundesligaškim iskustvom. I to za svega 1.500.000 evra? Delovalo je kao dobar posao. A na kraju je zbog tog posla Dinamo otpustio generalnog direktora Jevgenija Muravjeva! Sumnja se, naime, da se prvi operativac Dinama debelo ugradio na transferu Konstantina Rauša iz Kelna.

Transfer je inače realizovan 19. januara ove godine, pa Muravjev nije potrajao ni dva meseca posle cele zbrke. A šta je zaista uradio? Na obeštećenje nemačkom klubu platio je 1.500.000 evra, a još 1.200.000 je otišlo na račun menadžerske agencije Golden Tojs, u slobodnom prevodu - Zlatne igračke.

Izabrane vesti

Pritom, oko tog dela posla Muravjev nije tražio odobrenje Upravnog odbora što je i izazvalo sumnju. Potvrđena je ona kad se saznalo da je pomenuta agencija osnovana samo sedam dana pre ransfera, na ime predsednika ruskog sindikata fudbalera Nikolaja Gramatikova, inače bliskog prijatelja Muravjeva.

Šta dalje? U ugovor nisu ubačene klauzule o raskidu, pa će Rauš ostati u Moskvi. Dinamo će pregledati sva dokumenta i potom pozvati tužioca u pomoć. Sam Muravjev se ponudio da pomogne saopštivši članovima Upravnog odbora da je nekako uspeo da ubedi agenciju da vrati 500.000 evra koje je Dinamo morao momentalno da je uplati. Ali ne u novcu naravno, nego da klubu da igrača vrednog 500.000 evra.

Članovi Upravnog odbora su odmah shvatili da je Muravjevu i dalje samo para u glavi. Otkaz. A o ostalome će nadležni organi. I pitanje: kako ti uopšte padne na pamet da pljačkaš klub koji je decenijama bio pod patronatom KGB-a i ruske policije?

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara