"Laveci"
"Laveci"

Kalčomerkato: Laveci je Milanova prva želja, Konte ne da Vidala i Pogbu

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.07.14. | 12:01

Pogledajte koje su najnovije transfer spekulacije na Apeninskom poluostrvu

Laveci

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Transferi i glasine su, naravno, jedna od glavnih tema u italijanskim medijima, a kao najzanimljivije izdvajamo veliku želju trenera Milana Pipa Inzagija da angažuje Ezekijela Lavecija...

JUVENTUS

Tutosport piše da je Konte juče imao iznenadni sastanak sa predsednikom Anjelijem, generalnim direktorom Marotom, i sportskim direktorom Paratićijem na kojem su se dogovarali potezi Stare dame na fudbalskoj pijaci. Konte je ponovio da želi da ostanu Vidal i Pogba, međutim ponuda Mančester Junajteda, priča se o 43 miliona evra, mogla bi da primora Anjelija i Marotu da prekrše obećanje dato Konteu. Istovremeno, torinski list piše da je cena Pogbe stigle do neverovatnih 80 miliona evra, posle proglašenja za najboljeg mladog fudbalera Mundijala. Korijere delo Sport piše da će Marota danas ponovo imati susret sa sportskim direktorom Verone Soljanom za Iturbea. Adut u rukavu Juventusa je želja fudbalera da nosi dres Stare dame. 

Tutosport

MILAN

"Inzagijeva prva želja je Laveci", osvanuo je naslov u Tutosportu. Pošto su dali na pozajmicu Noćerina, Birsu, Matrija, raskinuli ugovor sa Kakom, Milan traži kupce za Robinja, Zapatu i De Jonga. Robinjo ima ponude u Sjedinjenim Državama (Orlando), Zapata i De Jong su dobrim partijama na SP u Brazilu privukli pažnju, pa Galijani očekuje da od tih transfera skupi novac za ponudu PSŽ-u za Lavecija. Gazeta piše da bi novac od prodaje Zapate ili Meksesa, Milan mogao da iskoristi za dovođenje Krišita koji se veoma sviđa Inzagiju

INTER 

Tutosport piše o interesu Intera za Soldada čija je cena pala drastično u odnosu na prošlu godinu kada je Totenhem platio 30 miliona Valensiji, ali je i dalje nedostižna za sadašnje mogućnosti novog predsednika Tohira. Korijere delo Sport navodi da Inter ubrzava iter za dovođenje Medela. Kardif iako je ispao iz Premijer lige ne želi da da bilo kakav popust Interu iako je razlika između ponude i potražnje milion i po evra. Nastavljaju se pregovori i sa Portom oko Rolanda, koji želi da se vrati u Inter ali portugalski klub, po običaju, ne popušta u svojim zahtevima. S druge strane Inter ne insistira mnogo jer sa produžetkom ugovora Ranokiji dok ne prodaju Kampanjara, ne postoji urgentnost za Inter kada je u pitanju odbrana. Tehnički direktor Intera Auzilio je potvrdio da Ikardi nije na prodaju, demantujući vesti da bi igrač mogao da pređe u Atletiko Madrid. 

LACIO 

Italijanska sportska štampa izveštava da je Lacio podigao ponudu za defanzivca Fajenorda De Fraja na sedam miliona evra a da danas treba da stigne definitivan odgovor od Kaljarija za Astorija. Podsetimo, predsednik Lotito je stavio na sto 6,5 miliona evra za Astorija, i to je jedina stvarna ponuda za odbrambenog igrača koja je stigla u Kaljari, Milan i Inter nisu otišli dalje od verbalnog interesovanja. 

ROMA 

Korijere delo Sport piše da je prvi operativac Rome Valter Sabatini i dalje u igri za Iturbea i da prelazak u Juventus nije još uvek gotova stvar. Italijanski dnevnik piše da će Sabatini samo posle definitvnog neuspeha u dovođenju Iturbea preusmeriti pažnju na Šaćirija i Jarmolenka u želji da obezbedi pojačanje za napadački "trozubac" Rome. Gazeta tvrdi da je Dinamo Kijev dao zeleno svetlo za pregovore sa Romom oko transfera Jarmolenka. Naravno, sve novine pišu o odlučujućem sastanku "oči u oči" Benatije i rukovodilaca Rome povodom njegove želje da promeni sredinu. Roma traži najmanje 35 miliona evra da bi sela za sto da pregovara, bez obzira na to ko je s druge strane - Čelsi, Bajern ili Siti.

FJORENTINA

Toskanski klub je ponudio produženje ugovora Davidu Pizaru i Albertu Akvilaniju. Igrači nisu u potpunosti zadovoljni ponuđenim i preko svojih menadžera nastavljaju pregovore sa rukovodiocima Fjorentine. 

NAPOLI 

Klub iz Napulja nastavlja pritisak na Liverpul da pusti Lukaša Leivu na pozajmicu u Napoli sa obavezom otkupa za godinu dana, međutim Brendan Rodžers, zasad, je tvrd u stavu da Brazilac može da napusti Enfild samo za keš i to odmah. Bajer Leverkuzenn je ispostavio cenu za Kramera, 15 miliona evra i Aurelio de Laurentis, gazda Napolija, razmišlja da li da angažuje 23-godišnjeg Nemca ili ne. Gazeta kaže da je već sve dogovoreno za Mičuov prelazak iz Svonsija u Napoli ali i da italijanski klub mora da proda nekoliko svojih fudbalera, počev od Behramija i Džemailija.

Sve vesti o transferima na našem UŽIVO postu o prelaznom roku.

Piše: Željko Pantelić (Rim)


tagovi

MilanŽeljko PantelićSerija ARomaFilipo InzagiLacioJuventusItalijaInterFjorentinaEzekijel LaveciEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara