"Mario Baloteli"
"Mario Baloteli"

Kalčomerkato: Milan želi da proda Balotelija, Žervinjo traži veću platu od Rome

Vreme čitanja: 5min | pon. 21.07.14. | 12:22

Rosoneri živnuli posle oslabađajuće presude za gazdu Silvija Berluskonija, Vučicu bi moglo skupo da košta povećanje plate Benatiji

Mario Baloteli

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Na italijanskoj fudbalskoj pijaci u prvom planu su namere Milana da proda Balotelija i dovede Lavecija, Inter se zainteresovao za Baku iz Sevilje, Juventus traži još dva pojačanja za odbranu i napad, u Napulju već vide Kramera u svom dresu, Lacio ne uspeva da zatvori transfere Astorija i De Fraja, u Romi svi traže povećanje plate, a Fjorentina pravi licitaciju za Kvadrada...

MILAN 

Sa oslobađajućom presudom Silviju Berluskoniju za zloupotrebu položaja i maloletnu prostituciju u Milanelu se kreirala atmosfera optimizma i vere da će sledeća sezona biti veoma uspešna. Na osnovu onoga što se piše u italijanskoj štampi i izjava Adrijana Galijanija da se naslutiti da će Baloteli i Robinjo biti ključevi za pojačanja Milana u novoj sezoni. Galijani je stavio do znanja da bi, ako bi stigla zvanična ponuda Arsenala za Balotelija, Milan vrlo rado seo za pregovarački sto. Italijanski sportski listovi prenose vesti iz Engleske koje govore o spremnosti Arsenala da ponudi 20 miliona evra za Balotelija. Novac od njegove prodaje bi poslužio za dovođenje Lavecija, najniža PSŽ-ova cena je 18 miliona evra, dok bi četiri miliona evra za neto godišnju platu bilo pokriveno prodajom Robinja Orlandu. Milanu je više stalo da se oslobodi visoke plate Brazilca nego da zaradi od njegove njegovog.

INTER 

Ove nedelje bi trebalo da bude završen transfer Čileanca Medela iz Kardifa u Inter. Štaviše, Mazari veruje da bi mogao da ga povede na turneju po SAD-u na koju Inter odlazi u sredu. Razlika između dve strane je samo dva miliona evra, dok je prvi operativac Intera Auzilio već sve dogovorio sa Medelom oko njegovog ugovora sa Neroazurima (četvorogodišnji ugovor sa platom od 1,8 mliona evra). Novo ime u orbiti Interovih želja je Karlos Baka, centarfor Sevilje. Kolumbijac je prošle sezone postigao 21 gol i prema pisanju italijanske sportske štampe Auzilio bi trebalo ove nedelje da ima prvi sastanak s predstavnicima kluba iz glavnog grada Andaluzije.

JUVENTUS 

Pereira i Evra će u sledećih 48 sati i zvanično postati fudbaleri Juventusa. Generalni direktor Marota i sportski direktori Paratići rade danonoćno na dovođenju još jednog napadača i defanzivca, kako bi ih što pre stavili na raspolaganje novom treneru Alegriju. Gazeta piše da je Juve zainteresovan za Etoa, Lukakua i Nanija. Kamerunski reprezentativac je primamljiv jer bi njegov transfer bio gratis, problem su godine i visina plate iako bi Eto bio spreman na redukciju. Oko Nanija ne postoji saglasnost, jedni smatraju da je taj igrač već potrošen bez mogućnosti oporavka, dok drugi veruju da bi on mogao da bude veliko iznenađenje. Oko Lukakua su svi jednogalsni da bi bio pravi za Juventus, ali Čelsi traži 40 miliona evra, a to je cifra koju Juve ne može da plati, osim u slučaju da proda Vidala ili Pogbu.

Korijere delo Sport piše da je na radaru Juvea i Šaćiri iz Bajerna, štaviše, da će ove nedelje menadžer švajcarskog fudbalera biti u Torinu na razgovoru sa Paratićijem, dok Tutosport u igru ubacije i Jovetića, na čijem je tragu Juve bio i prošle godine.  

Za odbranu su i dalje u prvom planu fudbaleri ponikli u Partizanu, Stefan Savić koji je trenutno u Fjorentini, i Matija Nastasić, koji je u nemilosti Pelegrinija u Mančester Sitiju.

ROMA 

Taman su stigle vesti o približavanju Rome i Benatije i dogovoru oko povećanja njegove plate, što bi trebalo barem za ovu godinu da "ohladi" želje Benatije da napusti Večni grad, a iza ugla su se pojavili nagoveštaji da je Žervinjo ponovo na ratnoj nozi i da traži dodatno povećanje plate. Roma je već povećala plati Žervinju na 3 miliona evra sa 2,3, ali to bivšem fudbaleru Arsenala i Lila nije dovoljno, hoće 3,5 miliona evra.

Žervinjo u akciji

Roma je u međuvremenu spustila cenu za Ljajića, priča se da bi 15 miliona evra bilo dovoljno da se osiguraju usluge srpskog fudbalera, dok je cena za Destra 25 miliona evra. Čini se da Destro nije ubedio Garsiju u svoje kvalitete i da francuski stručnjak španskog porekla ne bi imao ništa protiv da Roma proda talentovanog italijanskog centarfora.

LACIO 

Lacio ne uspeva nikako da zatvori priču sa Astorijem i De Frajom. Kaljari i Fejnord hoće da prodaju dvojicu defanzivaca, ali traže više novca od sume koju nudi Lacio, razlika i u jednom i u drugom slučaju je oko dva miliona evra. Problem za klub Klaudija Lotita je što su takmaci za Astorija i De Fraja Juventus i Mančester Junajted, klubovi sa mnogo zvučnijim imenima i dubljim džepom. Na ruku Lacija ide činjenica da oba fudbalera preferiraju Lacio jer žele da imaju siguran status prvotimaca, a na to ne bi mogli da računaju u Juventustu i Junajtedu. 

NAPOLI 

Kristof Kramer je spreman da dođe u Napoli, baš kao što je Bajer Leverkuzen spreman da ga proda. Jedina, uslovno rečeno, prepreak za taj tranfer je cena nemačkog reprezentativca. Bajer traži 15 miliona evra, Napoli nema nameru, zasad, da ponudi više od 10 miliona evra. Krameru se sviđa kako radi Benitez, španski stručnjak izuzetno ceni kvalitete 189 centimetara visokog veznjaka, tako da eksperti za kalčomerkato u Italiji veruju da bi dve strane mogle da se nađu negde na sredini, između 12 i 13 miliona evra za Kramera.

Intesantno je da dok Gazeta piše o interesu Juventusa za Etoa, Tutosprot tvrdi da je De Laurentis već kaparisao Etoa. Napoli ima na oku i Lukasa Leivu (Liverpul) i Sandra (Totenhem), međutim, dvojica Brazilaca mogu da stignu tek pošto Napoli proda dvojicu Albanaca sa švajcarskim pasošima Behramija i Džemailija.

FJORENTINA

Kvadrado je sve bliži pozdravu od Firence. U licitaciju za kolumbijskog fudbalera uključio se i Mančester Junajted koji je stavio na sto ponudu od 30 miliona evra. Braća Dela Vale još uvek veruju da mogu da ga zadrže barem godinu dana, povećavajući mu godišnju platu i zato drže viskoku cenu od 40 miliona evra.

Sve vesti o transferima možete pratiti UŽIVO uz MOZZART Sport.

Piše: Željko Pantelić (Rim)

Foto: Action Images


tagovi

Željko PantelićSerija ARomaNapoliMilanMario BaloteliLacioJuventusItalijaInterFjorentinaEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara