Klopova prva kupovina: Talentovani klinac iz Holandije

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.06.19. | 13:23

Cena oko 2.250.000 evra

Dok Enfild iščekuje prvu transfer bombu i verovatno dolazak Žuniora Firma iz Betisa, Jirgen Klop rešio je da malo zagreje navijače Liverpula i dovede prvo pojačanje ovog leta - Sepa van den Berga.

Široj fudbalskoj javnosti ime i prezime ovog 17-godišnjeg dečka ne znači previše, za poznavaoce fudbalskih prilika u Holandiji to je jedan od talentovanijih štopera u Holandiji, član je Cvolea i za njega su se ovih dana ozbiljno raspitivali Bajern, Ajaks i PSV. Tokom jučerašnjeg dana izgledalo je da će mladi Van den Berg karijeru nastaviti na Filips stadionu, ali je ubrzo došao Liverpul, pometlao konkurenciju i ekspresno završio posao.

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - utorak 25. jun

Momku kome ugovor ističe narednog leta biće dostavljen ugovor na bar pet godina, a Cvole će za obeštećenje dobiti oko 2.250.000 evra. PSV je posao merkao na sumu između 1.500.000 i 2.000.000 evropskih novčanica. Van den Berga je zimus tražila i Sampdorija, ali tada nije prošla ponuda od nešto više od 2.500.000 evropskih novčanica. 

Van den Berg će već u sredu obaviti potrebne medicinske preglede, posle čega ga čeka potpisivanje ugovora. Ipak, verovatno je da će mladi Holanđanin biti prvo na kaljenju u mladom timu Redsa, a možda i na pozajmici u nekom klubu iz Čempionšipa ili Holandije. Ostaje mogućnost da će biti uključen i u rad s prvim timom kako bi se lakše prilagodio na uslove engleskog fudbala. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara