""
""

Ko je kome potrebniji: Pantić Partizanu ili Partizan Pantiću?

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.06.17. | 14:26

Povodom povratka izdanka „klase 1996“ u Humsku 1

Cveta ljubav između Partizana i Danila Pantića. Opet. Kao od 2007. do 2013. kad je oblikovan u mlađim kategorijama, nalik kratkotrajnom periodu u prvom timu (jesen 2013/proleće 2015), ponovo su se crno-beli "zaljubili" u vezistu projektovanog da, uz Andriju Živkovića i Nemanju Radonjića, bude vedeta ekstremno talentovane "klase 1996".

Veza je uspostavljena. Počeo je drugi mandat u klubu koji ga je napravio, a s kojim se neslavno rastao, te od subote popodne i pojavljivanja na Zlatiboru, u javnosti naklonjenoj klubu iz Humske 1 kao dominantno lebdi pitanje:
"Da li je u ovom času Partizan potrebniji Dači Pantiću ili je Dača Pantić neophodan Partizanu?".

Izabrane vesti

Promovisan je u prvo pojačanje ovog leta. Pre štopera, pre rezervnog desnog beka, pre napadača, jer je procenjeno da u šampionskoj ekipi ima mesta za momka iz Rume, čiji potencijal nije (bio) sporan, ali način odlaska iz kluba pre dve godine jeste. Tad je Pantić, vođen savetima menadžera i roditelja, odbio ponudu za profesionalnim ugovorom, Partizan ga je odstranio iz takmičarske ekipe, suspendovao i dao povod Fudbalskog savezu Srbije da učini isto, pa je propustio šansu da postane prvak sveta na Mundijalitu.  

Naredne dve godine je nazadovao, iako u biografiji stoji da je član Čelsija. Slaba je to uteha kad Plavci na njega ne računaju. U Holandiji maltene nije ni igrao. Retko ko bi ga doveo posle grubih reči na račun trenera Vitesea i neubedljivih partija u Ekslelzioru.

Partizan mu je ponudio utočište.

Sportski...

Danilo Pantić ima šansu da se vrati na veliku scenu. Ima i Miroslav Đukić  šansu da bude taj koji će da oživi karijeru momka koga su mnogi otpisali. Poznat po radu sa talentima i dostupnosti mladim fudbalerima, povratnik na klupu Partizana sigurno će mu, pre ili kasnije, dati šansu. U to ne sumnjajte. Lansirao je u orbitu i oskudnije talente od Pantića, pronalazio način da im iz glave istera bubice, da mladalačku energiju usmeri na teren, a ne na nus produkte bavljenja fudbalom.

Partizan ima sjajnu priliku da uradi isto što i prošle sezone kad je na mape ponovo ucrtao imena Uroša Đurđevića i Marka Jankovića, u jednom trenutku izgubljenih u vrtlozima velikih očekivanja u inostranstvu. Ako su oni mogli da se vrate - a šta su sve pojedinci pričali o obojici prošlog leta? - možda može i fudbaler za koga su stručnjaci ne tako davno tvrdili da je plemenitog kova.

Ekonomski...

Crno-beli su prošli odlično. Ili pak ne? Doveli su fudbalera, a da ga nisu platili. Njegova primanja i dalje će pokrivati Čelsi, ali pitanje koje čeka odgovor je da li im je rešenje u liku Danila Pantića nametnuto ili su ga sami izabrali.

Ako zaista veruju u njega zašto samo pozajmica od godinu dana, a ne pozajmica s pravom otkupa ugovora ili pravom preče kupovine? Šta će se desiti, hipotetički, ukoliko 20-godišnji centralni vezni postigne 15 i namesti još toliko golova u nadolazećoj sezoni? Zar onda ne bi bilo logično da ostane na Topčiderskom brdu ili će ga drugi put napustiti. Da li je ugovorom o pozajmici Partizan na bilo koji način zaštićen ili će to (tek) postati?

Jednako važna je i spoznaja da povratkom Danila Pantića crno-beli kao da odustaju ranije proklamovane ideje kako "neće razigravati tuđe igrače". I kakvu poruku šalju ostalim igračima koji su ih pod sličnim okolnositma napustili?

Navijački...

Sve je na Danilu Pantiću. Bude li igrao dobro, uskratiće Grobarima pravo da mu zvižde (mada to nije bezuslovno, jer su umeli navijači Partizana svojevremeno da "pljuju" i jednog Sašu Ilića). Ne bude li se pokazao, pašće pod udar kritika zajedno sa onima koji su ga doveli. Preveliki pritisak na leđima, međutim, jedan trener je ne tako davno rekao "ko ne ume da podnese pritisak - taj nije za Partizan".

Partizanova publika je probirljiva. Često nestrpliva. Sklona predrasudama, ali povrh svega precizna u oceni da li neko ume ili ne, da li je za zvidžuke ili aplauze.

Za šta je Danilo Pantić?

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanDanilo Pantić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara