Ko kaže da danas nema Lige šampiona?

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.03.18. | 12:35

Dva četvrtfinalna meča u elitnom takmičenju za dame na programu su večeras

U najgorem mogućem trenutku, fudbalerke Mančester Sitija dočekuju Linćeping u četvrtfinalu Lige šampiona. Neprijatnim porazom u Birmingemu, izabranice Nika Kašinga prepustile su koleginicama iz Čelsija prvu poziciju u prvenstvu, a priliku da se vrate na čelo propustile su tri dana kasnije u direktnom okršaju na pomoćnom terenu u Mančesteru (stadion Akademija). Poslednji u nizu neuspeha dogodio se u finalu Kontinentalnog kupa protiv Arsenala i jasno je da Građanke poljuljanog samopouzdanja ukrštaju koplja sa šampionom Švedske.

Ipak, ne treba zaboraviti da je Kašing tada bio lišen usluga devet engleskih reprezentativki, kao i kapitena Stef Huton i prvog golmana Keren Birdsli. Obe će biti spremne za večerašnji duel sa Linćepingom. Klupa je bila na ispitu i - nije položila...

Izabrane vesti

Bilo kako, Linćeping ne bi trebalo da namuči Siti. Šveđanke su odbranile titulu još u novembru, a formu su održavale prijateljskim i kup utakmicama, ali su imale znatno manje konkurentnog fudbala. Pritom, Damalsvenskan ne može da parira takmičenju poput WLS-a (Premijer liga za žene). Redove Janćepinga je u februaru pojačala Nataša Douvi.

Uloga velikog favorita je na strani Mančester Sitija, koji je prošle godine ispao u finalu od ubedljivo najkvalitetnijeg Liona. Timu sa Olimpijskog parka, daleko najtrofejnijem u protekih osam godina (šest finala, četiri titule u LŠ), predviđa se i treća uzastopna kruna.

Fudbalerke Čelsija na megdan Monpeljeu izlaze posle gore pomenutog remija sa Mančester Sitijem u ligi, potom i ubedljivog trijumfa u Liverpulu, kojim su obezbedile polufinale FA kupa. Uglavnom zahvaljujući neverovatnoj seriji Frančeske Kirbi (14 golova na 19 utakmica), ekipa Eme Hejs briljira u poslednje vreme, o čemu svedoči i niz od 13 utakmica bez poraza (10-3-0). Francuskinje su treće u svojoj ligi, iza dominantnog Liona i PSŽ-a sa kojim će voditi trku za Ligu šampiona naredne sezone.  Kakav-takav takmac Frančeski Kirbi biće Šveđanka Stina Blekstinijus, koja je postigla 10 golova na 15 ligaških utakmica, ali samo jedan u Ligi šampiona.

LIGA ŠAMPIONA (Ž) - ČETVRTFINALE

Sreda
20.00: (1,12) Mančester Siti (7,50) Linćeping (18,0)
20.45: (3,20) Monpelje (3,10) Čelsi (2,25)

Četvrtak
18.00: (1,13) Volfzburg (8,00) Slavija Prag (14,0)
18.45: (1,30) Lion (5,00) Barselona (9,00)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Mančester SitiMonpeljesportsko klađenjeČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara