""
""

Koga od bivših trenera Partizana za selektora Srbije? (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.12.13. | 18:42

U roku od 24 časa dvojica srpskih stručnjaka dobili odrešene ruke i mogu da se uključe u trku za stratega nacionalnog tima

Posle odlaska Siniše Mihajlovića ostalo je upraženjno mesto na selektorskoj klupi Srbije. O imenu njegovog naslednika se kratko spekulisalo, čekajući rasplet sa situacijom u FSS i eventualnim dolaskom Dejana Stankovića na čelnu funkciju FSS. Pošto je Deki odustao od predsedničke fotelje, priče o novom selektoru su potpuno utihnule.

Izabrane vesti

Doduše, izrazitog kandidata nije ni bilo. Najviše su se pominjala imena Aleksandra Jankovića i Ljubiše Tumbakovića, šuškalo se i o Draganu Stojkoviću Piksiju, ali konkretnih koraka po tom pitanju nije bilo.

Međutim, situacija u poslednja 24 časa se drastično promenila jer su dva naša stručnjaka koje bi mnogi voleli da vide na selektorskoj poziciji, stekli glavni uslov: slobodni su! U prethodna 24 časa Miroslav Đukić i Aleksandar Stanojević su dobili otkaze u svojim klubovima. Đukić je naš jedini stručnjak koji je prethodne dve sezone radio na zapadu Evrope u kontinuitetu, dok je Stanojević uglavnom želja navijača Partizana zbog uspeha koje je beležio sa ovim klubom.

Obojica spadaju među mlade i talentovane stručnjake, s tim što Đukić ima i prepreku zvanu Tomislav Karadžić. Njih dvojica su u lošim odnosima od kada je Đukić prihvatio Terzićev poziv iz FSS i napustio Partizan dok je Tole bio prvi čovek kluba iz Humske. Međutim, kako je Tole ubrzo zamenio Terzića, Đukićeva selektorska karijera je kratko trajala i Karadžić mu se vrlo brzo osvetio.

Od tada je Đukić strpljivo gradio karijeru u Belgiji i Španiji i stekao rejting jednog od naših najboljih stručnjaka, ali mu Karadžić nije oprostio izdaju iz Partizana. Voljom predsednika FSS, Đukić je prethodne godne preskočen i u izboru za najboljeg trenera Srbije, pa je Tole nagradu dao Dragomiru Okuki. Situacija ni sada nije ništa bolja, ali ako se obistine prognoze da bi Karadžić sa svojom svitom mogao da odstupi sa položaja, nema sumnje da bi Đukić bio prvi kandidat svakog budućeg predsednika FSS.

Odlaskom iz Pekinga, porsale su i šanse Aleksandra Stanojevića. Nekadašnjeg trenera Partizana takođe mnogi u perspektivi vide na selektorskoj poziciji. S obzirom da ga je Karadžić svojevremeno postavio na selektorsku funkciju u omladinskoj reprezentaciji, verovatno se bolje kotira kod aktuelnog vladara srpskog fudbala.  

Naravno, sve će zavisiti od Toletovih planova. Ako ostane, Stanojević bi mogao da bude prvi pik. Ako se ipak povuče, Đukić će verovatno biti prva želja Karadžićevog naslednika.

U nedavnoj anketi MOZZART Sporta, najveće poverenje ste dali Dragan Stojkoviću Piksiju. Tada Đukić i Stanojević nisu imali uslove da se upuste u trku. Sada se to promenilo. Da li bi ste voleli da vidite jednog od pomenutih stručnjaka na klupi Orlova?

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar StanojevićfssMiroslav Đukićreprezentativni fudbalSrbijaTomislav Karadžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara