""
""

Kome sve ističu ugovori u Zvezdi?

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.04.17. | 16:15

Redove crveno-belih u junu napuštaju sigurno sedmorica igrača, još toliko njih ulazi u poslednju godinu ugovora

Pisali smo juče, posle poraza u 154. večitom derbiju, da je čisto iz fudbalskih i kvalitativnih razloga Crvenoj zvezdi potrebna velika rekonstrukcija tima na leto. Odnosno, da posle svega viđenog u mečevima visokog rizika odgovorni iz Ljutice Bogdana ne mogu da očekuju jake transfere.

Na sreću Crvene zvezde, ili ne, tek sedmorici igrača sa aktuelnog platnog spiska ističu ugovori sa šampionom Srbije. Crveno-beli će, sada je izvesno, ostati bez kompletne odbrane, ne računajući Abrahama Frimponga. Rukovodstvo Crvene zvezde je tokom zime propustilo priliku da se dogovori sa nekadašnjim kapitenom mlade reprezentacije i izdejstvuje barem minimalno obeštećenje. Ovako će napustiti Ljutice Bogdana sa čistim papirima.

Izabrane vesti

Veliki deficit Crvena zvezda će imati i na štopertskoj poziciji.Kapitenu Aleksandru Lukoviću ističe ugovorna obaveza u junu i teško će mu biti ponuđen produžetak saradnje. Vrlo verovatno je da će nekadašnji reprezentativac Srbije staviti tačku na karijeru. U neformalnim razgovorima ljudi iz sportskog sektora Crvene zvezde ističu da će im na leto biti potrebna trojica štopera. Uz pretpostavku da će prvom timu biti priključen Slađan Rakić, crveno-beli će biti prinuđeni da dovedu dvojicu centralnih defanzivaca različitih karakteristika od Abrahama Frimponga. A tržište u Srbiji ne nudi veliki kvalitet, izuzimajući kapitena Rada Nikolu Maraša do kojeg će crveno-beli teško stići.

Na levom beku će ostati usamljen mladi Stefan Milošević, pošto i Dušanu Anđelkoviću ističe ugovorna obaveza. Teško je pretpostaviti na kojoj poziciji u Ljutice Bogdana vide Mihaila Ristića, niti je poznato hoće li on biti na raspolaganju za evropske kvalifikacije. Priča sa Espanjolom nije završena.

Izvesno je da crveno-beli nemaju uslova da otkupe ugovor Marka Poletanovića od Genta, zbog prevelike klauzule od 600.000 evra.

Crvena zvezda, bar na papiru, ima višak napadača. Broji špiceva trebalo bi da se smanji, pošto ugovori ističu Predragu Sikimiću i Petru Orlandiću. Njihova mesta zauzeće Vanja Vučićević i Dejan Joveljić, i imati zadatak da se bore za status sa Vujaklijom i Pavkovom. Potencijalni reprezentativac Gane Ričmond Boaći je neprikosnoven.

Veći razlog za brigu menadžementu Crvene zvezde pravi veliki broj igrača koji u junu ulaze u poslednju godinu ugovora. Što znači da će biti prinuđeni da ih srpski šampion  proda ovog leta ili da bude spreman za opciju da napuste Marakanu kao slobodni igrači ili u najboljem slučaju uz minimalno obeštećenje.

Na tom spisku je kompletan inostrani vezni red u sastavu: Donalad - Le Talek - Kanga. Najveću tržišnu vrednost ima reprezentativac Gabona, Francuz već šest mesei ne može da se prepozna. Realno je da od ovog trojica ostane samo jedan igrač za kvalifikacije.

Posle svega viđenog Zvezda će pokušati da se reši i Džona Ruiza, mada je pitanje hoće li biti interesenata. Potencijalna prostojna zarada možda leži u prodaji Srđana Plavšića, dok je neizvesno šta će biti sa skrajnutim Slavoljubom Srnićem.

Blizu odlaska sa Marakane je i nekadašnji kapiten omladinske reprezentacije Srbije Andrija Luković. Neizvesnost vlada oko Nenada Milijaša koji je zimus potpisao na šest meseci, uz opciju da saradnja bude produžena na godinu dana.

IGRAČI KOJIMA ISTIČU UGOVORI

Nemanja Supić

Aleksandar Luković

Dušan Anđelković

Marko Petković

Marko Poletanović (kraj pozajmice)

Petar Orlandić

Predrag Sikimić

ULAZE U POSLEDNJU GODINU UGOVORA

Damijan le Talek

Džon Ruiz

Mičel Donald

Gelor Kanga

Slavoljub Srnić

Srđan Plavšić

Damir Kahriman

(Foto Star Sport, MN Press)

 


tagovi

Aleksandar LukovićFK Crvena zvezdaDamir KahrimanDušan AnđelkovićDžon RuizEvropaNemanja SupićPetar OrlandićPredrag SikimićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara