""
""

KRAJ: Partizan - Steaua 4:2, Liga šampiona na dohvat ruke! (VIDEO)

Vreme čitanja: 7min | sre. 05.08.15. | 21:30

Pratite tekstualni prenos svih dešavanja iz Humske...

Izabrane vesti

Partizan ide dalje! Partizan ide u baraž za Ligu šampiona. Grupna faza Lige Evrope je najmanje što će dobiti. Budite uz portal mozzartsport.com. Očekuju vas izveštaj, ocene, izjave...

KRAAAAAAAAJ!

91. minut - GOOOOOL!!! Partizan ide dalje! Fenomenalni Andrija Živković je centrirao, a Nikola Trujić, ni minut pošto je ušao u igru iz drugog pokušaja pogodio za 4:2!

90. minut - Idealna prilika za Partizan da osiguran pobedu, ali sebičan, baš sebičan je bio Oumaru. Sam kao duh je bio Andrija Živković. Igraće se pet minuta sudijske nadoknade.

87. minut - Sada se Beograđani mudrije čuvaju. Kada se i otvori prostor za kontre napred idu trojica. Oumaru i Živković obavezno, po potrebi još jedan. Ostali čuvaju prilaz golu. Ni Steaua se više ne vraća tako hitro u odbranu. Nema ni zbog čega.

84. minut - Probao je Brašanac, lopta ide preko gola. Sa igračem više mnogo lakše stižu crno-beli do prostora za šut. Još jedan gol bi sigurno rešio stvar.

81. minut - I dalje napadi Rumuna, Partizan se čuva. Možda bi ipak trebalo nešto više da drži loptu u nogama? Na drugoj strani Živković je ni iz čega iznudio korner. Posle toga još jedna majstorska finta, otišao je po burek jedan defantivac Steaue, ali je drugi skočio baš ispred Oumarua.

76. minut - Ne izgleda još Steaua da je fizički pala. Naprotiv. Sasvim se dobro drže.

72. minut - Dve poslednje izmene pravi trener Steaue Mirel Radoj. Na terenu su Tudorie i Janču, van igre Hamrun i Breveld. Sada Steaua juri rezultat. Samo sa desetoricom igrača! Još kad bi sevnula jedna kontra crno-belih...

69. minut - GOOOOOOL!!! Partizan ima rezultat koji ga vodi dalje. Abubakar Oumaru je odložio loptu do Andrije Živkovića, a zlatni Orlić fintom izlomio kičmu Soniju Alsenatu i loptu o stativu poslao u mrežu! Kakav igrač, kakav igrač!

68. minut - Gol Steaue, ali poništen zbog ofsajda. Opravdano. Steaua sada primanjuje onu staru - napad je najbolja odbrana.

64. minut - Opet prete gosti. U poslednjem trenutku sada izblokiran šut. Prethodno veoma loša reakcija Balažica. Posle kornera tuče i Pap - preko gola. Deluju pomalo zaplašeno crno-beli. Kao da su se uplašili prolaska. Moraju da se saberu. Nisu gori, a ima ih više.

62. minut - Na terenu je Ilić. Van igre izlazi uzdrmani Božinov. Na drugoj strani ponovo opasni Tade. Lako pored Fabrisija Dornelasa. Tik pored stative. Nema opuštanja.

60. minut - GOOOOOL!!! Jevtoviiiiiić!!! Odapeo je mladi vezista strelu sa nekih 25 metara, lopta je zakačila maleroznog Papa, koji je pogrešio i kod prva dva gola i prevarila golmana Steaue. Samo još jedan nedostaje crno-belima. A i dalje imaju igrača više. Morali bi to da iskoriste. Gosti su sigurno u psihološkom padu.

59. minut - Trenutno se ne zna da li gore uticao crveni karton na goste ili promašen penal na crno-bele. Nema odlučnosti u napadu, a mora se što pre do gola. Saša Ilić će na teren.

56. minut - Očekivano sada poptuna dominacija crno-belih. Ali i dalje je Partizan dva gola u minusu. Nema izbora. Sve karte mora da se bace u napad.

51. minut - Prva izmena. Izlazi Kipčiju, na terenu je Brazilac Giljerme. Iznuđena izmena zbog isključenja.

49. minut - Veliku šansu propustili su crno-beli, ali sada bar imaju šansu protiv brojčano inferiornog rivala. Prethodno je Darko Brašanac pobegao odbrani Steaue, oboren je nekih pola metra, ali je sudija Vat svirao najstrožu kaznu. Crveni se svakako podrazumevao jer je Varela napravio faul kao poslednji igrač odbrane. Šteta međutim za propuštenom šansom sa kreča. Baš šteta. Bila bi Steaua na konopcima.

48. minut - STATIVA!!! Valerij Božinov neprecizan sa bele tačke!

48. minut - PENAL!!! I crveni karton kapiten za kapitena Steaue Fernanda Varelu!

46. minut - Nema promena za sada. Iste postave na terenu.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!!!

Što se tiče same igre, Gregori Bate je mnogo nezgodan napadač za čuvati, ali Adrijan Popa crno-belima pravi najveće probleme. Činjenica je međutim da crno-beli pozadi ne stoje kako treba. Previše lako Steaua dolazi do prilika.

Početak iz sna i košmaran nastavak. Steaua je uspela da preokrene rezultat. Crno-belima su sada neophodna dva gola. Pod uslovom da mrežu sačuvaju netaknutom. A u odbrani nije baš sve utegnuto kako treba. Posle drugog gola rumunskog šampiona stekao se utisak i da su igrači Partizana psihički pali.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!!!

44. minut - Pokušavaju sitnim vezom na kratkom prostoru crno-beli. Abubakar Oumaru se tu ne snalazi najbolje. On je igrač koji traži prostor. Znaju to i gosti, pa mu ga ne daju.

42. minut - Trudi se Steaua da ubije ritam utakmice. I uspeva. A crno-belim defanzivcima opada koncetracija u takvim trenucima.

38. minut - Poništen gol Valerija Božinova! Maestralna lopta Andrije Živkovića iz slobodnog udarca, bugarski napadač glavom pogađa, ali sudija Vat svira ofsajd. Snimak pokazuje da je bio u pravu. 

33. minut - GOOOOOOL!!! Prokret u Humskoj! Osetilismo već, Adrijan Popa je pobegao po desnom krilu i majstorskom povratnom uposlio Jugurtu Hamruna, koji iz prve šalje loptu iza leđa Živka Živkovića. Partizan više nema šta da čeka. Sada mora na sve ili ništa da krene. Neophodna su mu dva gola.

32. minut - Adrijan Popa pravi velike probleme Partizanu. Uostalom Steaua uglavnom i napada po njegovoj strani. Ili bolje reći strani mladog Nemanje Petrovića. Žele da iskoriste njegovo neiskustvo Rumuni.

27. minut - Koliko sada sreće za crno-bele! Sreće i umeća Živka Živkovića. Odlična lopta Adrijana Pope, Gregori Tade je izbio sam pred golmana Partizana, ali Živković uz pomoć prečke izbija loptu u korner. 

25. minut - Partizan ima više lopte u posedu, ali pozadi ostavlja mnogo prostora. Steaua čeka i izleće svaki put kad joj se ukaže prilika. Sada opasan faul na 22 ili 23 metra od gola Živka Živkovića, srećom po domaće Kipčiju puca nebu pod oblake.

20. minut - Uffff! Akcija Abubakara i Vulićevića, odbila se lopta unazad, ali se Babović sjajno snašao i atraktivnim potezom iz okreta zahvatio loptu. Prohujala je ona pored suprotne stative. Za dlaku.

18. minut - Posle defanzivnih grešaka na obe strane čini se da su i jedni i drugi na nekoliko trenutaka zastali. Ovakav razvoj situacije odgovara Steaui. Imaju gol u gostima.

11. minut - GOOOOOOL!!! Steaua se nažalost brzo vratila u igru. Ovaj put je zakazala odbrana Partizana. Balažic je promašio jedno ubacivanje sa desne strane, Miroslav Vulićević loptu namestio tačno na nogu Sulija Munirua koji je na 10 metara od gola bio sam kao duh. Iz prve za 1:1. Veliki propust poslednje linije srpskog šampiona.

 

11. minut - Grmi Humska! Skoro nije bilo ovako bučno. "Oooo Partizane", ori se sa tribina.

8. minut - GOOOOOOOOOL!!!!! Stefan Babović! Centaršut Miroslava Vulićevića, naizgled bezopasan, ali kardinalnu grešku pravi Paul Pap, koji je prevario kompletnu odbranu Steaue i u srcu kaznenog prostora "proigrao" usamljenog Stefana Babovića. Hladnokrvno u nebranjeni deo mreže za 1:0!

5. minut - Veoma otvoren početak meča. Sada je Babović izblokiran, posle kornera odlična finta Andrije Živkovića, u šansi se našao Balažic, ali mađarski sudija Ištvan Vad kaže da je prethodno lopta već izašla u gol-aut.

3. minut - Tek da ubeležimo prvu akciju crno-belih, kombinovali su Andrija Živković i Miroslav Vulićević, ali je centaršut išao pravo u golmana Kožukarua. Još opasnije na suprotnoj stativi, srećom u poslednjem sekundu izblokiran taj pokušaj. Malo konfuzije u odbrani Partizana na početku meča. Tri kornera su izveli gosti.

1. minut - Velelepna koreografija na celom stadionu. Na jugu fotografije ove generacije crno-belih sa prethodnih mečeva. U prvom planu Andrija Živković. Parola je: Ponosni na grb u srcu što stoji - juriš u slavu naši heroji!

POČELA JE UTAKMICA!


 

 

PARTIZAN - STEAUA 3:2 
/Babović 9, Jevtović 60, A. Živković 69 - Muniru 11, Hamrun 33/

Beograd.
Stadion Partizana.
Gledalaca:
Sudija: Ištvan Vad (Mađarska)

PARTIZAN (4-3-2-1): Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Dornelas, Petrović - Jevtović, Brašanac,
Babović (od 90’ Trujić) - A. Živković, Oumaru - Božinov (od 60’ Ilić).

STEAUA (4-2-3-1): Kožokaru - Alsenat, Pap, Varela, Toška - Muniru,
Breveld (od 72’ Tudorie) - Popa, Hamrun (od 70’ Janču), Kipčiju (od 51’ Giljerme) - Tade.

Crveni karton: Varela;


20.29 - Igrači su na terenu. Meč će, uz dozvolu Evropsku fudbalske federacije, početi minutom ćutanja kojim će se obeležiti 20. godišnjica stradanja Srba tokom Oluje.

20.24 - Stadion u Humskoj, prema najavama, dupke pun. 

20.02 - Ne zaboravite, tu je i naš PATRIOTSKI TIKET! Ako verujete u Partizan, Vojvodinu i vaterpolo reprezentaciju Srbije, imamo sjajnu kvotu za vas...

19.48 - I dalje imate vremena za MOZZARTOV HAPPY HOUR.

19.41 - Navijači Partizana svesni su od kolikog je značaja večerašnji revanš meč protiv Steaue. Stadion u Humskoj je rasprodat, a navijači su pripremili veličanstvenu koreografiju

19.37 - Sve što vas interesuje vezano za duel PARTIZAN - STEAUA, očekivanja aktera, zarada od eventualnog prolaza u plej-of, prognoze...pronađite OVDE

Utakmica godine za Partizan. Pobeda garantuje plasman u Ligu Evrope i prolazak u plej-of Lige šampiona, kao i ostanak na međunarodnoj sceni bar do zime. U slučaju trijumfa, treba računati i na značajan finansijski podstrek od UEFA. O sjajnoj golgeterskoj formi Partizana, uprkos porazu od Novopazaraca minulog vikenda, svedoči i podatak da su na šest takmičarskih mečeva od početka sezone postigli 16 golova. Nerešen rezultat iz prve utakmice (1:1) bez sumnje će primorati Rumune da igraju ofanzivno od samog početka. Statistika inače govori da Rumuni uvek igraju napadački u gostima.  Proteklog vikenda savladali su Botošani (1:0), pre njih Panduri i Trenčin, a na ovo gostovanje stižu bez primljenog gola...


tagovi

SteauaFK PartizanLiga šampionaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara