Kuman selektor Holandije!

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.02.18. | 14:16

Lale izabrale posle 100 danja birkanja i raznih analiza...

Posle više od 100 dana razgovora, pregovora, analiza i proračuna, Fudbalski savez Holandije je prelomio - novi selektor Oranja biće Ronald Kuman! Ovu vest pod vinjetom ekskluzivno objavio je holandski Telegraf koji u ovakvim situacijama ne greši. Isti izvor navodi da će ugovor biti potpisan do Svetskog prvenstva u Kataru 2022, a zvanična promocija zakazana je za naredni petak. 

Kuman je pre tri meeca otpuštem u Evertonu posle serije loših rezultata, iako je pojačanja uložio astronomskih 150.000.000 evra. Iskusni stručnjak ima 54 godine i dolazi na mesto Dika Advokata koji nije uspeo da popravi ono što je Dani Blind zabrljao tokom kvalifikacija za Mundijal u Rusiji. Zbog toga su Lale ostale bez velikog takmičenja... Ronald Kuman bio je ozbiljan kandidat još 2014, posle odlaska Luja van Gala, no tada je šansu pre njega ipak dobio Gus Hidink.    

Izabrane vesti

Ideja čelnih ljudi holandskog saveza ovoga puta bila je da angažuju stranca, prvog još od 1978. godine, kada je ekipu kratko vodio Austrijanac Ernst Hapel, međutim finansije su presudile i odluka je pala da to bude Kuman.

(foto: Action Images)


tagovi

Ronald Kuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara