"Lazar Marković"
"Lazar Marković"

Lazar Marković nije spreman za važne utakmice

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.17. | 08:28

Zoran Filipović, jedan od saradnika selektora Muslina, naredne sedmice ide u Tursku da gleda štopera

Lazar MarkovićLokalni mediji u Halu kažu „briljirao je“, ono što se videlo u TV prenosu činilo se i više nego zadovoljavajućim, ali... Jedno je gledati utakmice iz fotelje, nešto sasvim drugu sa tribina Emirata. Baš na njima u subotnjem ranom popodnevu obreo se Zoran Filipović, jedan od saradnika selektora srpske reprezentacije Slavoljuba Muslina, sa zadatkom da snima i analizira - Lazara Markovića.

Čini se da krilni napadač, koga je Liverpul ove zime poslao na pozajmicu među Tigrove, nije oduševio iskusnog stručnjaka, iako je protiv Tobdžija delovao kao jedan od konkretnijih fudbalera u ekipi Marka Silve, naročito prodorima po desnoj strani mučeći rivala koji je slavio uz obilatu pomoću sudije Marka Klatenburga (2:0).
„Očigledno je da u ovom trenutku fizički nije u pravoj formi, međutim, ukoliko i ubuduće bude igrao svih 90 minuta, onda će, nadam se, do zvaničnog objavljivanja spiska igrača na koje računamo za meč sa Gruzijom, biti na njemu“, rekao je za Politiku Zoran Filipović.

Izabrane vesti

Marković na utakmici sa Mančester junajtedomNekadašnji centarfor i trener Crvene zvezde poručio je da „iz objektivnih razloga“ ne želi da govori o učinku Lazara Markovića u defanzivi, aspektu igre koji se u modernom stručnom svetu izuzetno ceni.
Ono što mogu da kažem jeste činjenica da nije još uvek spreman za važne utakmice. Sve ostalo ću preneti selektoru Muslinu“.

Filipović se odmah posle meča Arsenal - Hal vratio u Srbiju, jer - kako kaže - nije bilo potrebe da gleda ostale naše fudbalere u Engleskoj-
O njima sve znamo. Matić odlično igra u Čelziju, Mitrović daje golove u Njukaslu, Tadić u Sautemptonu standardno pruža dobre partije. Luka Milivojević se odlično snašao u Kristal Palasu. Dobro je što je došao na Ostrvo, jer siguran sam da u takvom klubu može još više da napreduje“.

Filipović u društvu selektora Muslina i Gorana BunjevčevićaKad je o reprezentaciji Srbije reč, valja podsetiti da će selektor Slavoljub Muslin 4. marta putovati u Belgiju, kako bi na delu video štopera Mehelena Uroša Vitasa (za vikend postigao dva gola Kortrajku iz slobodnih udaraca) protiv Anderlehta, za koji igraju Ivan Obradović i Uroš Spajić.

Filipovića čekaju drugačiji zadaci.
Praktično svaki fudbaler je na našem skeneru. Imamo grupu igrača koju pratimo, ali činjenica je da bi uvek selekciju trebalo dopuniti novim snagama. Najvažnije za svakog fudbalera je da igra. Mi smo u ranijem periodu imali opasan problem sa tim. Već sledeće nedelje idem u Tursku gde ću gledati Jagoša Vukovića (Konjaspor), koji se potpuno oporavio posle povrede. Selektor nam je dao zaduženja, moje kolege Đorović i Krstajić takođe u ovom periodu obilaze naše igrače koji igraju u Španiji, Portugaliji, Nemačkoj...“, preneo je Zoran Filipović u razgovoru za Politiku.

 (FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaHal sitiLazar MarkovićPremijer ligafudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalZoran Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara