"Neke od odevnih kombinacija Tavambe"
"Neke od odevnih kombinacija Tavambe"

Leandre Tavamba kakvog niste upozali: Nosim šešir, pratim modu, furam holivudski stil...

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.06.17. | 11:20

O zabranjenoj crvenoj boji u „Zemunelu“, kako su mu navijači skinuli majicu u gradu i zašto želi da bude nevidljiv

Neke od odevnih kombinacija TavambePotpuno atipičan fudbaler. Najpre po konstituciji. Neki bi rekli da više liči na štopera, nego na napadača. Potom po stavu, jer oni koji ga dobro poznaju uveravaju da je prava dobrica van terena, iako na prvi pogled uliva strah. A svakako i po stilu oblačenja.

U svakom slučaju, Leandre Tavamba nikog ne ostavlja ravnodušnim. Posebno ne zbog modnih detalja, od kojih među prvima u oči upada da, kad nije na terenu, nosi kapu, kašket ili njemu omiljeni - šešir.
Pratim modu, obožavam holivudski stil oblačenja, ali noseći šešir se, pre svega, osećam komotno, lepo... Šeširi su za večernje izlaske, za neke specijalne prilike, preko dana mi glavu čuvaju kačketi raznih oblika. S obzirom da je moja cela porodica u Africi, na kačketima ispisujem njihova imena, imam osećaj da su mi nekako bliži. Na taj način rešavam osećaj nostalgije koja me ponekad obuzme“, predočio je Kamerunac u razgovoru za dnevni list Alo.

Izabrane vesti

Sa Novicom Veličkovićem posle košarkaškog derbija u PioniruU Partizan je došao zimus, posle godinu dana čekanja. Navijače je oduševio partijom u 153. večitom derbiju, kad je između osalog bio dominantan u duelima, a povrh svega dao je i gol. Ušao je u pesmu Grobara, saživeo se sa saigračima, međutim, morao je da prođe period inicijacije specifičan za svakog novajliju, naročito ukoliko nije sa ovih prostora, gde se dobro razumeju odnosi naša dva najveća kluba.
Možda ovo ne bi trebalo da kažem, ali omiljena boja mi je crvena. Igrač sa Partizana, a znam da je najveći rival mog kluba, nažalost, u crvenim bojama. Dan pre svake utakmice imamo okupljanje u „Zemunelu“, ja sam se pojavio sa crvenim šeširom i umalo glavu nisam izgubio. Mojim saigračima je zasmetala ta boja, pa su mi oteli šešir i zapretili da se sa crvenom bojom više ne pojavljujem u SC „Teleoptik“. Naravno, bila je reč o šali, to je deo naše svakodnevice. Zaista se u Partizanu osećam kao član velike porodice. Evo, ovom prlikom im obećavam: dok god budem igrao za crno-bele neću nositi crveni šešir“.

Sporan crveni šeširOpisao je i bliski susret  s navijačima tokom proleća.
Sličnu situaciju sam imao sa Grobarima. Kad sam jednom prilikom izašao u grad na piće, na sebi sam imao crvenu majicu. Kasno sam shvatio grešku, ostatak večeri sam proveo bez majice, naterali su me da je skinem. Bilo je zabavno“.

I za kraj, još malo o šeširima, ali i životu u Beogradu.
Svako od nas poželi ponekad da bude nevidljiv. Nekad vam prija da izađete u grad, a da vas niko ne prepozna. Da uživate u miru i slobodnim trenucima. Tad mi šešir posluži da se kamufliram. Ovde u Srbiji nikad nisam imao razloga da se krijem zbog boje kože, iako su u ovom delu Evrope ljudi uglavnom veoma rasistički nastrojeni, ali za šest meseci provedenih u Beogradu nisam imao ni najmanji problem. Srbi su divni, tretiraju me normalno i nema problema zbog boje kože“, dodao je Leandre Tavamba za Alo.

NEMA LAVOVA NA ULICAMA, IDITE U ZOO VRT

Posle pobede nad Zvezdom na MarakaniPokušao je Leandre Tavamba da razbije neke od predrasuda vezane za Afriku i razumevanje prilika na Crnom kontinentu.
Nije mi jasno zbog čega su prve asocijacije na Afriku safari i lavovi, koji šetaju među ljudima. Afrika je slična Evropi, normalan je život i nema opasnosti. Ako hoćete da vidite lavove, morate da idete u zoološki vrt“, odsečan je Kamernac.

(FOTO: Instagram/LeandreTavamba, Star sport)


tagovi

FK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara