"samo neki od stranaca u Superligi"
"samo neki od stranaca u Superligi"

Legionari na rasprodaji? Zvezda dvocifrena, Partizan miran, očekujte gužve na šalterima MUP-a

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.03.17. | 19:34

Rad i Voždovac jedini na nuli

samo neki od stranaca u SuperligiSad kad se naprave redovi na šalterima MUP-a! Svi momci iz regiona, a takvih je najviše, poželeće da uzmu srpsko državljanstvo posle odluke FSS-a da klubovi u Superligi od leta neće moći da u timu imaju više od četiri stranca na terenu.

A ko će biti u najvećem problemu?

Izabrane vesti

Pokušali smo da izbrojimo, mada se i pred ozvaničenja odluke kojom je “overen“ predlog predsednika FSS Slaviše Kokeze znalo da će Crvena zvezda biti u najvećem uslovno rečeno problemu, pošto ima čak desetoricu stranaca na platnom spisku. Doduše, tu računamo i Brazilca Mateusa Viveirosa i Uganđanina Kalida Auča, koji se još privikavaju na uslove u Beogradu i pitanje je da li su uopšte bili planirani da već na leto zaigraju za prvi tim. Takođe, sasvim je moguće da će crveno-beli do početka sezone uspeti da obezbede srpske pasoše Petru Orlandiću ili Vladimiru Jovoviću. Mada trenutno uopšte ne izgleda izvesno da će oni i naredne sezone nositi crveno-beli dres.

Posledice 153. večitog derbija: Maksimalno četiri stranca u Superligi!

Međutim, fudbaleri iz Crne Gore i BiH bi u velikom broju prilično lako mogli da reše papirologiju. Recimo, u Partizanu dvojno državljanstvo već imaju Marko Janković i Nebojša Kosović. U Mladosti čak i Obiora Odita, koji je dugogodišnjim stažom u srpskom fudbalu zaista zaslužio da se ovde oseća kao domaćin.

Zvezda, dakle, ima čak desetoricu legionara na raspolaganju mada se ovog proleća objektivno njih šestorica “bije“ za mesto u prvom timu što znači da će makar dvojica morati da na leto potraže novi angažmam. A da će ovih preostalih četvorica vrlo teško do šanse u prvom timu.

Partizan nema te muke, jer ima samo petoricu stranaca i to ako računamo Aleksandra Subića, koji je, kao i Jovović u Zvezdi, ustupljen drugom klubu na pozajmicu. Pored njega, tu su još Mohamed El Monir, Everton, Leonardo i Leandra Tavamba što znači da će neko morati po ispisnicu samo ako u Humskoj reše da pod obavezno na leto dovedu još pojačanja iz inostranstva.

Što se tiče ostalih, Rad i Voždovac mogu da se pohvale time što nemaju niti jednog igrača koji nema srpski pasoš, dok je odmah njima uz rame Novi Pazar sa samo jednim “gostom“. Sa druge strane, Javor ih ima čak šestoricu, Čukarički četvoricu, ali samo jednog zaista “stranog“ igrača u liku Obenga Regana, ima tu i igrača iz Angole, Rusije, Ukrajine, Ekvadora, Južne Koreje...

Uostalom, pogledajte i sami. Uz ogradu da nismo mogli da u ovako kratkom roku sa sigurnošću utvrdimo da slučajno neko od ovde pobrojanih fudbalera iz Crne Gore ili BiH nije uspeo da se u međuvremenu dokopa našeg, crvenog pasoša.

BROJ STRANACA U SUPERLIGAŠKIM KLUBOVIMA

CRVENA ZVEZDA (10): Damijen Le Talek (Francuska), Abraham Frimpong (Gana), Džon Ruiz (Kostarika), Gelor Kanga (Gabon), Ričmond Boaći (Gana), Mičel Donald (Holandija), Petar Orlandić (Crna Gora), Mateus Viveiros (Brazil), Kalid Aučo (Uganda), Vladimir Jovović (Crna Gora);

PARTIZAN (5): Mohamed el Monir (Libija), Aleksandar Subić (BiH), Everton Luiz (Brazil), Leonardo (Brazil), Leandre Tavamba (Kamerun);

VOJVODINA (3): Stefan Đorđević (Crna Gora), Marko Vukasović (Crna Gora), Dobrica Tegeltija (BiH);

NAPREDAK (3): Ibrahima N’diaje (Senegal), Džesi Sekidika (Nigerija), Nikola Eskić (BiH);

RADNIČKI NIŠ (3): Anid Travančić (BiH), Rjota Noma (Japan), Bojan Zogović (Crna Gora);

MLADOST LUČANI (4): Mišel Vajan (Kamerun), Miloš Šatara (BiH), Nikola Zvrko (Crna Gora), Siniša Saničanin (BiH);

JAVOR (6): Filip Ristovski (Makedonija), Eliomar Silva (Brazil), Husnidin Gafurov (Uzbekistan), Alešander Kristovao (Angola), Derek Kornelijus (Kanada), Džons Asare (Gana).

SPARTAK (2): Emil Abaz (Belgija/Makedonija), Aljaž Krefl (Slovenija).

VOŽDOVAC (0): -

ČUKARIČKI (5): Obeng Regan (Gana), Dušan Lagator (Crna Gora), Asmir Kajević (Crna Gora), Darko Zorić (Crna Gora), Boris Kopitović (Crna Gora).

RAD (0): -

METALAC (4): Taras Bondarenko (Ukrajina), Valberto Kaisedo (Ekvador), Miloš Krkotić (Crna Gora), Stefan Lukačević (Crna Gora).

BAČKA (2): Ivan Konovalov (Rusija), Bizmark Apija (Gana);

RADNIK (5): Nedeljko Vlahović (Crna Gora), Savo Gazivoda (Crna Gora), Juan Sue (Kina), Dejan Nešović (Austrija), Mladen Vukasović (Crna Gora).

NOVI PAZAR (1): Kenan Muslimović (Austrija/BiH)

BORAC (4): Poba Ture (DR Kongo), Su Min Jang (Južna Koreja), Tijago Galvao (Brazil), Kenedi Asamoa (Gana).

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara