""
""

Mađari grade stadion u Bačkoj Topoli vredan 9.500.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.03.17. | 14:11

Zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza te zemlje

Fudbalska infrastruktura u Srbiji uskoro će biti poboljšana za novi stadion i savremene prateće objekte Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli, koja se gradi zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Mađarske u iznosu od devet i po miliona evra.

Kako je saopšteno iz kluba TSC Bačka Palanka (nekadašnji AIK), člana srpske lige, kome je namenjena donacija, Akademija ćed biti prilika da se razvijaju mladi fudbaleri.

Izabrane vesti

Vlasnik glavnog sponzora TSC Bačka Topola, kompanije SAT-TRAKT i član Izvršnog odbora FSS Janoš Žemberi istakao je da će Fudbalska akademija biti centralno mesto za dalju popularizaciju fudbala u Bačkoj.
"Sredstva od donacije koristiće se za izgradnju centralnog terena Akademije u Bačkoj Topoli. To će biti novi stadion, kao i prateći objekti koji će ispunjavati visoke standarde i zahteve današjeg fudbala”, rekao je Žemberi.

U Akademiji će biti potpuno opremljena teretana, sauna, kao i soba za merenje opterećenja igrača. Biće izgrađena i četiri pomoćna terena, od kojih će tri biti sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven.

Planirano je da svi radovi na objektima Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli budu završeni u roku od dve godine.

U Bačkoj Topoli su ponikli mnogi poznati fudbaleri, poputv Zvezdan Terzića, Zlatka Krmpotića, Nikole Žigića, Andrije Kaluđerovića i trenutno najboljeg srpskog igrača Dušana Tadića.


tagovi

stadionSrbijaMađarskafudbalEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara