""
""

Malo sreća, više sudije i na kraju majstor Mertens sprečili šok u Napulju! Jagoš lansirao Veronu u Firenci! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.01.18. | 16:50

Bolonja će da grmi na sudije...

Napoli se vratio na prvo mesto i pet beži bod Juventusu iako je imao šokantan početak meča na svom San Paolu protiv Bolonje - 3:1.

Izabrane vesti

Posle samo 25 sekundi igre i tek što su krenuli sa centra, gosti iz Bolonje su ućutkali San Paolo pošto je veteran Palasio pogodio glavom za vođstvo.  Ali Napoli je uspeo vrlo brzo da se presabere, da nastavi da igra kao da se ništa nije desilo, a imao je i sreće... Centrašut Marija Ruija u petom minutu je zakačio Mbajea i nekako završio u mreži Bolonje posle čega je početni šok neutralisan. 

A onda je usledila sudijska pomoć Napolitancima. Gostima nije dosuđen čist penal u 22. minutu posle igranja rukom Kulibalija!

A da stvari po njih budu još gore, za Napoli je 15 minuta kasnije dosuđen sporan penal koji je Mertens pretvorio u gol. Sudija je za najmanji kontakt Masine i Kaljehona pokazao na belu tačku i gosti će imati svo pravo da grme na suđenje posle ovog meča.

 

Da ne bude da je Napoli pobedio isključio zahvaljujući sreći i sudijama, pobrinuo se majstor Mertens koji je u 59. minutu postigao spektakularan gol kojim je rešio pitanje pobednika.

Jagoš Vuković nije mogao da zamisli lepši debi u Veroni. Došao je na Bentegodi da pomogne u borbi za opstanak i već posle 11 minuta najavio bolje dane. Najavio je senzacionalnu pobedu Verone u Firenci - 4:1! Veronezi su nokautirali očajnu Fiorentinu kojoj očigledno treba još mnogo, mnogo vremena da uigra tim...

Srpski štoper koji je pre nekoliko dana došao iz Olimijakosa je najavio iznenađenje sjajnim golom glavom od stativu. Posle njega je na scenu stupilo Juventusovo čudo od deteta na privremenom radu u Veroni. Mojze Kean koji ima samo 17 godina je povisio na 3:0. Prvo je u 20 minutu bio na pravom mestu, a onda je na početku drugog poluvremena „žabicom“ završio kontru i tada je sve bilo gtovo. Postao je treći najmlađi igrač u istoriji Serije A koji je postigao dva gola na jednom. Mlađi od njega su to uradili samo Pjetro Pelegri i Valeri Božinov. Viola je na kratko smanjila zaostatak, ali je Ferari overio pobedu Verone koja je prekinula seriju od četiri pobede i ostala u trci za opstanak. 

 

 

 

U okršaju davljenika, Krotone nije iskoristio prednost domaćeg terena protiv Kaljarija - 1:1. Zahvaljujući prelepom golu Luke Ćigarinija iz slobodnjaka, sardi su uspeli da izvuku bod i spreče Krotone da ih prestigne na tabeli. 

Torino je pregazio Benevento sa 3:0 i pokazao mu da su mu uzaludne nade da će sa gomilom pojačanja uspeti da se vrati u trku za opstanak. Falke je posle tri minuta doveo Bikove u vođstvo, a onda ih je pobedom častio slovenački golman Vid Belec. Čuvar mreže Beneventa je napravio glupost kakva se retko viđa, dobio crveni kartoni pa su Nijang i Obi do poluvremena pečatirali pobedu Torina. Pogledajte šta je Belec uradio... 

ITALIJA 1 - 22. KOLO

Subota:
Sasuolo - Atalanta 0:3 (0:1)
/Masijelo 30, Kristante 83, Frojler 86/

Kjevo - Juventus 0:2 (0:0)
/Kedira 67, Iguain 88/

Nedelja:

Spal - Inter 1:1 (0:0)
/Paloski 90 - Vikari 48/

Krotone - Kaljari 1:1 (1:1)
/Trota 29 penal - Ćigarini 45+7/

Fjorentina - Verona 1:4 (0:2)
/Žil Dijaš 53 - Vuković 11, Kean 20, 46, Ferari 55/

Đenova - Udineze 0:1 (0:0)
/Behrami 62/

Napoli - Bolonja 3:1 (2:1)
/Mbaje 5 autogol, Mertens 37 penal, 59 - Palasio 1 /

Torino - Benevento 3:0 (3:0)
/Falke 3, Nijang 40, Obi 45+2/

Nedelja:
18.00: (2,60) Milan (3,30) Lacio (2,70)
20.45: (1,45) Roma (4,50) Sampdorija (7,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


tagovi

BolonjaDris MertensFjorentinaItalijaJagoš VukovićKaljariKrotoneMojze KenNapoliSerija ATorinoVerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara